КЗП с дежурни екипи за студентски сигнали на празника

OFFNews 08 декември 2017 в 11:13 1591 0

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще има дежурни екипи за 8 декември и ще работи по сигнали на студентите, съобщи председателят ѝ Димитър Маргаритов по БНТ и призова празнуващите да не се примиряват с нередности, а да се обаждат.

„Нашата цел беше да извършим проверки преди Студентския празник, за да предпазим младите хора от това да попаднат на оферта за своята почивка, която не отговаря на изискванията на закона и най-вече те да останат разочаровани, когато платят за такава. Надявам се, че сме успели да изчистим максимално пазара в навечерието на празника и като превенция тези проверки да са оказали своя ефект“, посочи Маргаритов.

По думите му е имало няколко случая, в които при предлагането на пакети или в обяви във висши училища е била спестена информация за допълнителни разходи, които трябва да се направят на място. Инспекторите са взели необходимите мерки нарушенията да бъдат отстранени. Той добави, че очаква сигнали по-скоро след началото на празника и припомни, че в предишни години е било именно така. Тогава оплакванията основно са били, че при настаняването разпределението на гостите не е било съгласно договорено, за студени стаи и др. 

Маргаритов призова консумацията на алкохол да бъде умерена и ако студентите ще пият, да не шофират.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови