Куриер намери 10 000 лева и ги предаде в полицията в Ловеч

OFFNews 03 октомври 2022 в 18:12 1745 3

пари

Снимка Архив

Куриерът помислил, че са фалшиви

Куриер намери на улицата пакет с 10 000 лева и ги предаде на полицията в Ловеч, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ловеч. 

На 28 септември в районното управление в Тетевен започнали работа по получен сигнал за кражба на 10 000 лева от дом в тетевенско село. В хода на работата полицейските служители разбрали, че извършителят на кражбата е изоставил парите край път, в землището на угърчинското село Лесидрен, като сумата по случайност е била опакована в брандиран плик на куриерска фирма. Отивайки на посоченото място, полицаите са установили, че парите липсват.

Установено е, че в това време куриерът преминавал по този маршрут, когато видял изоставен пакет край пътя с логото на фирмата, в която работи. Мъжът взел пакета и видял кутия с 10 хиляди лева. Куриерът веднага предал парите в полицията. 

"Куриер съм и обслужвам ловешките села. Като свърших работа, спрях до къщата ми на пътя за Лесидрен и намерих едно кашонче с товарителница. Помислих, че някой си е направил майтап", обясни пред БТА куриерът Стефан Радев. Когато видял, че има пари, предположил, че може да са фалшиви. След като се прибрал, се обадил на началника на районното управление на МВР в Ловеч и на следващия ден предал парите в полицията.

"Не са ми излишни. Щяха да ми помогнат, но нямаше да ме оправят. И да си ги бях оставил, нямаше да съм същия човек после. Хората в района ме познават добре и ми вярват. От 20 години съм куриер, обиколил съм много места. Ако бях взел парите, хората нямаше повече да ми вярват. Знаех, че със сигурност някои си ги търси. Не предполагах дали за престъпна дейност, дали са телефонни измамници или са фалшиви. Нямаше начин да ги задържа за мен, не съм се замислял за този вариант", каза Радев.

Собственикът на парите вече се е свързал с него.

"Възхитени сме от коректността, честността и лоялността на Вашия служител! Той не само е изпълнил човешкия си дълг, но е и пример за професионализъм, отговорност и адекватно поведение. Не на последно място с действията си той е спомогнал за разкриването на едно престъпление. Бихме се радвали, ако чрез Вас достойната и мотивираща постъпка на г-н Радев стане достояние на всички Ваши служители", се казва в писмото на старши комисар Станислав Великов до фирмата, в която работи Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

03.10 2022 в 22:53

Браво на този доблестен човек!

-1974

2

Владè

03.10 2022 в 22:34

Има Радев и радеффф ( канче аристократ ) .
А иначе и аз съм работил като експресен куриер. Хубава работа е , но до време . Тежка е .

865

1

Constanza

03.10 2022 в 20:40

България - страната, където нормалното поведение се отразява във вестниците като новина, а след това извършилият нормалното поведение разработва хипотеза какво би станало, ако не се беше държал нормално.

Пф!