Quantcast

Край на миньорската стачка в Бургас

ОFFNews Последна промяна на 17 декември 2014 в 14:52 2766 1

Протестиращите миньори от мина „Черно море” - Бургас вече са излезли от рудника, съобщи Чавдар Миколашев, един от синдикалните лидери на миньорите.

Всички 43-ма миньори са навън и в добро здраве. Те останаха на 250 метра под земята над 13 часа. Повод за недоволството им бе поредното забавяне на заплатите.

От ТЕЦ – Сливен днес преведоха част от възнагражденията - остатъкът от заплатите им за октомври. Очаква се да бъдат преведени и обещаните 550 лв. от възнагражденията на ноември.

Преди 3 месеца миньорите са взели по две заплати, а с по една изплатена останаха работещите в администрацията. Последните пари, които са получили миньорите, са аванси през октомври. От тогава те не са взимали нищо.

Това е поредният протест на миньори срещу държавния орган НЕК, защото той не се разплаща с ТЕЦ-а. Последният път – през октомври – нощната смяна остана под земята за повече от 70 часа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.12 2014 в 16:29

Значи веднъж си заработваш заплатата и втори път си я отвоюваш със стоене под земята. И така с клизма ли ще си взимат заплатите миньорите по принцип???? А пък НЕК е в БЕХ, пък БЕХ е в "Южен поток", пък там шефа взима 17000 лв. на месец.....А пък министърката на енергетиката вика, че това си е тяхна работа....такива неща....