Кооперация във Варна инсталира 15 камери заради системни кражби

OFFNews 22 април 2024 в 10:54 1044 0

Снимка GettyImages

Жилищна кооперация във Варна се превърна в рекордьор по вандалски прояви, предава Нова. Живеещите в кооперацията инсталират 15 камери за видеонаблюдение, за да хванат извършителите. Една жена е задържана, а полицията съобщава, че тя е с криминално минало.

За последните няколко месеца живеещите в бл. 120 във варненския квартал "Младост" се оплакват от разбити мазета и тавански помещения, счупени стълбищни тераси и пострадали автомобили около блока.

За да се защитят, живеещите в кооперацията вземат решение да инсталират 15 камери за видеонаблюдение. От полицията заявиха, че извършителите на системните кражби са били установени. Това са криминално проявени и осъждани лица. Жената е задържана.

"Живея в блока от 15 години. Винаги е имало подобни набези на крадци. С годините поне 12 пъти са ми разбивани колите. Имам влизане и в мазето ми. От една година сме сложили камерите, но кражбите не спират", разказа един от потърпевшите Димитър Василев.

Друга живуща в блока заяви, че врата на входа многократно е разбивана с отвертка, въпреки че достъпът до сградата е с чип. Има посегателства и срещу самите камери – в таванските помещения са отрязани кабелите.

"След като сложихме камерите в пъти намаля престъпността. Но има още проблеми на паркинга, може би защото там не сме сложили видеонаблюдение", допълни Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки