Коларова не разбрала защо е нередно певецът на ГЕРБ да пее и в училище посред предизборна кампания

Александра Маркарян 16 септември 2014 в 10:05 13817 12

Служебният министър на образованието Румяна Коларова открива учебната година

Снимка Красимир Кирилов/Булфото

Служебният министър на образованието Румяна Коларова открива учебната година в 1 АЕГ в София

Служебният министър на образованието доц. Румяна Коларова реагира с раздразнение и учудване на журналистическите въпроси за участието на Веселин Маринов в тържеството на Първа английска езикова гимназия в София, нарчайки това "злободневни теми" в интервю за bTV тази сутрин.

Маринов, който е официално ангажиран за текущата предизборна кампания на ГЕРБ, пя на откриването на учебната година в 1 АЕГ вчера, където гост бе Коларова. Доцентът по политология и служебен министър не видя нищо нередно в участието на Маринов в тържество в училище, където законът забранява всяка форма на политическа агитация.

"Искате ли да минем отвъд злободневните теми", попита тя водещите, прекъсвайки ги при споменаването на Маринов. Тя обясни, че присъствието на Маринов я изненадало, но все пак не видя в него нещо смущаващо.

"Това са злободневни проблеми. Министерството на науката и образованието (бел. ред. Министерство на образованието и науката) има много по-важни проблеми. И, между другото, в края на краищата, как да кажа, как минава първият учебен ден във всяко едно училище се организира от директора на училището. Можете да поканите директорите на двете училища (бел. ред. 1 АЕГ и 112 ОУ делят една сграда) и да ги попитате кой, как и защо е организирал празненството. Когато аз отивам като гостенин, не определям, не само че не съм знаела, аз и не определям начина, по който ще се проведе тържеството. Аз отивам там, защото уважавам тези две образователни институции. Искам да ви кажа, че Първа английска гимназия винаги е гарантирала качество на образование, имала е много трудности, защото не разполага с големи частни средства, но поддържа един еталон и стандарт за образование. Така че затова съм отишла", каза Коларова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!