Код жълто и оранжево за валежи и силен вятър днес

OFFNews 16 декември 2023 в 08:09 1183 0

Снимка Pixabay

Сутринта температурите ще са между 0° и 5° и ще останат без съществен дневен ход, в София - около 0°-1°.

До обяд в Северна България валежите ще спрат, а в Южна ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват. На места там ще са значителни по количество. Снежната покривка ще се увеличи.

По планинските проходи и в източните райони остават условията за виелици и навявания. Ще духа умерен, главно в Централна Южна и Югоизточна България - временно силен североизточен вятър.

По Черноморието ще е предимно облачно. До обяд валежите по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват, на места количествата ще са значителни.

Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

В планините ще е предимно облачно с валежи от сняг. Остават условията за навявания и виелици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра - около минус 5°.

До сутринта в неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее. През деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Минималните температури на места ще са до минус 7°, минус 8°, а максималните - между 2° и 7°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!