КНСБ иска повече пари за командировки

OFFNews 01 февруари 2017 в 19:51 3666 1

КНСБ иска увеличаване на средствата за командировки, разписани в едноименната наредба. Това стана ясно след срещата на ръководството на синдиката със служебния министър Гълъб Донев, съобщиха от профсъюза.  

Разговорът беше във връзка със стартиращия диалог около Националния съвет за тристранно сътрудничество, в което управление участва и министърът на труда.

Мотивите на конфедерацията да иска промяна в наредбата са, че много нейни членове и структури се оплакват от ниските средства, които получават, когато пътуват в страната. Предложението на КНСБ намери добра почва за обсъждане и с работодателите. Точни числа не бяха споменати, но тепърва ще се обсъжда колко да е сумата за командироване на работници и служители.

На срещата с Гълъб Донев бе обсъдена и идеята на синдиката за тристранно управление на администрацията на НСТС. Досега този екип управляваше административно консултативния орган.
Промяната ще помогне за по-добрата координация на дневния ред на съвета, както и за навременното информиране на социалните партньори за решенията на НСТС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови