Кметицата на Розово обяви селото за "етнически чисто"

OFFNews 30 април 2014 в 16:59 19296 22

Докладната записка от Теодора Георгиева

Село Розово е едно от най-чистите от етническа принадлежност села на Община Казанлък. Това пише кметът на Розово Теодора Георгиева в докладна записка до полицията в Стара Загора и Казанлък, както и до градоначалника на Казанлък.

Докладната записка, подписана от Георгиева, е от 25 април тази година и е свързана с настанените ден по-рано 17 сирийски граждани в селото.

„Това доведе до спонтанната реакция от страна на населението, което събирайки се пред имота, в който са настанени бежанците, изразиха своя протест и негодувание от факта за новозаселилите се. За кратко време бяха събрани множество подписи от жители на селото против настаняването на бежанците на територията на нашето село“ - пише кметът на Розово.

Георгиева изразява „силно притеснение от факта, че напрежението ще ескалира и последствията ще бъдат крайно непредвидими както за сирийските бежанци, така и за местното население“.

Не казвам, че нямаме различни етноси – далеч съм от тази мисъл – но при нас са по-малко, което повдига напрежение не толкова за това, че примерно са бежанци, а за начина, по който бяха настанени тези хора, коментира днес пред OFFNews.bg Теодора Георгиева.

На въпросa ни какво има предвид с изречението „Село Розово е едно от най-чистите от етническа принадлежност села на Община Казанлък“ кметът отговори така: „Защото примерно има други села, които повечето са с различни етноси, а при нас не е така. Това ли е последната дума, за която се хванаха журналистите, досега не можах да разбера“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!