Quantcast

Кметицата на Розово обяви селото за "етнически чисто"

OFFNews Последна промяна на 30 април 2014 в 16:59 15752 22

Докладната записка от Теодора Георгиева

Село Розово е едно от най-чистите от етническа принадлежност села на Община Казанлък. Това пише кметът на Розово Теодора Георгиева в докладна записка до полицията в Стара Загора и Казанлък, както и до градоначалника на Казанлък.

Докладната записка, подписана от Георгиева, е от 25 април тази година и е свързана с настанените ден по-рано 17 сирийски граждани в селото.

„Това доведе до спонтанната реакция от страна на населението, което събирайки се пред имота, в който са настанени бежанците, изразиха своя протест и негодувание от факта за новозаселилите се. За кратко време бяха събрани множество подписи от жители на селото против настаняването на бежанците на територията на нашето село“ - пише кметът на Розово.

Георгиева изразява „силно притеснение от факта, че напрежението ще ескалира и последствията ще бъдат крайно непредвидими както за сирийските бежанци, така и за местното население“.

Не казвам, че нямаме различни етноси – далеч съм от тази мисъл – но при нас са по-малко, което повдига напрежение не толкова за това, че примерно са бежанци, а за начина, по който бяха настанени тези хора, коментира днес пред OFFNews.bg Теодора Георгиева.

На въпросa ни какво има предвид с изречението „Село Розово е едно от най-чистите от етническа принадлежност села на Община Казанлък“ кметът отговори така: „Защото примерно има други села, които повечето са с различни етноси, а при нас не е така. Това ли е последната дума, за която се хванаха журналистите, досега не можах да разбера“. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.05 2014 в 18:43

защо не акцентират, че пришълците са дошли без документи и че това е престъпление, за което в нормалните държави се ходи в затвора?????

Кой знае какви са и колко християнски семейства са заклали. Никой не знае, освен те самите. Цели квартали с християни са избити, а тук идват екзекуторите им, под маската на "бежанци". Ако им беше чист косъма, щяха да имат документи. Като нямат документи, както и да се обърнат, все лъжат. Ще си сменят имената поне няколко пъти като коляча на Виктория.

По-добре да хулят кметицата, отколкото да прочистват българите чрез "битова престъпност".

04.05 2014 в 11:04

бях в това село на театър в читалището и беше много прилично

02.05 2014 в 15:32

Елате и вижте какво става на границата. Най много плачат, че са бити са нарко и каналджиийте, които прекарват най-мързеливите и най-тъпи хора от изтока. Всичко се прави с една цел - да се разруши държавата, която е няма вече.

02.05 2014 в 09:13

Всеки който плаче за бежанците, да си ги прибере у тях! Не се сърдете на хората. Мангалите ги гонят и от Европа и все повече ще ги гонят.

01.05 2014 в 15:15

Поредната дебилна постъпка на жалки човечета. Просто те трябва да мразят някого няма значение кой. Но трябва да е или слаб или да е далече, иначе нестава може да отвърне. А коментарите са направо един път. Само за сведение на дебилите момичето в София не го закла бежанец. А криминален тип, който бългаската полиция го е оставила да убива на воля, разбира се ако може да се вярва на пресцентъра на МВР. И беше забавно да науча, че взимам четри цифрена заплата и имам прислужница.

01.05 2014 в 10:24

Отчайващо е..но в репортажа имаше едно дете, което изрази съчувствие към сирийците. Това е надеждата на нашата оскотяла нация.

30.04 2014 в 21:56

Ако тия се смятат за „етнически чисти,” то незамърсеният им ген идва само от „homo debilius.”

30.04 2014 в 21:52

Малко се преекспонира ситуацията и хората от Розово биват заклеймявани твърде лесно. От кого? Удобно седнали в студиата на телевизиите хора, които не са стъпвали в последно време в обезлюдените български села, а ако са го направили е за малко и то "за по кафенце" или профучавайки с колата си. Как живеят и защо са така недоверчиви тези хора може да каже само някой който живее с години сред тях. Лесно е да си възмутен от постъпката им ако живееш в София, имаш работа за четирицифрена сума, а и домашна прислужница за чистене... Друго е да живееш в малко село с проблемите на хората ТАМ.

30.04 2014 в 21:39

протокол избори 2013 с.Розово ГЕРБ-193,БСП-159,НФСБ-47,АТАКА-46,ЛИДЕР-53

30.04 2014 в 21:04

Аз пък се сетих за случката, дето "гадибордовете" на Дебелян Пеевропейски спонтанно изгониха немски журналисти от улицата пред хотел Берлин в Бояна, щот снимали.... хотела ?!?!?!
Има ли нещо общо или съм изтрещял тотално ????