Quantcast

Евгений Дайнов: Бог ще съди жителите на Розово и децата им

OFFNews Последна промяна на 29 април 2014 в 08:51 21208 56

Евгений Дайнов

Прогонването на сирийските бежанци от село Розово е позор за жителите на селото и те имат да изкупуват тежък грях, обяви политологът проф. Евгений Дайнов.

През уикенда жители на село Розово направиха импровизиран протест и отидоха пред портите на триетажната къща, която бе наета от три сирийски семейства - общо 17 души, включително и деца. Те избягаха заради заплахи от физическо насилие.

"Ако тези хора вярват в някакъв Бог, трябва да знаят, че сториха тежък грях, който имат да изкупуват. Ако не го изкупят те, ще удари по децата им", предупреди Дайнов в интервю пред "Нова телевизия".

"Тази случка не ме изненада, но ме разгневи. Село Розово е опозорено. Тези хора не само опозориха себе си, но и българската нация.

Като част от тази нация, те лепнаха позор и върху мен. От много години казвам, че в България се развива битов фашизъм, който е на основата на ксенофобията", коментира още професорът.

Той определи поведението на местните като фашизъм. 

"Предупреждавам от години, че в България се развива битв фашизъм на основата на ксенофобия и омраза. Излива се и се легитимира. По студията минаха какви ли не фашисти и обясняваха, че сирийците са канибали и ще ви изядат децата", каза политологът.

По думите му България ще стигне до положението в Русия, ако не спре проявите на фашизъм. "Русия е фашистка държава. Фашизмът винаги носи война и насилие", предупреди още Дайнов.

"Тъжно ми е за тези хора, защото те очевидно живеят в един враждебен свят. Въпросът е дали този свят им е внушен или те наистина го усещат като такъв. Днешният свят е отворен, не е логично да се държат така", обяви преподавателят от НБУ проф. Михаил Неделчев.

Според него депутатът от "Атака" Магдалена Ташева трябва да бъде съдена за насаждане на расова омраза заради "чудовищните неща, които говори по телевизията" (именно тя нарече сирийците "канибали").

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.06 2014 в 16:29

Дайнов балалайката. На всяка манджа мерудия. Носа си не е подавал от София и сега ще чете морал на тези настрадани от родните циганори хора.Само други цигани им липсват. То много удобно от жълтите павета да се правиш на светец.

10.05 2014 в 15:44

Колко бежанци прие в къщата си Професора? Защото и аз мога да водя бежанци в съседите и да се правя на велик демократ и хуманист. Ако съседите откажат да ги обвиня във фашизъм!

02.05 2014 в 13:44

След етикета: "Видно е, че носещите кафяви униформи в нерозовото село Розово са едни прилежни последователи на Адолф Хитлер.", какво да кажем за цяла Австрия, която декларира:
1. Австрия ще приеме 1000 (хиляда) бежанци.
2. Ще бъдат приемани само жени, деца и преследваните християни.
Това е ли е религиозна и расова дискриминация, от същия прилежно последователски тип?

30.04 2014 в 13:13

Фашизмът е последната защитна реакция на имунната система на загиващата държава. Не съм го казал аз първи. Не се сърдете и не упреквайте хората в Розово. И аз не вярвам в институциите, не вярвам, че на границата се извършва някакъв контрол. Може да влезе нещастен бежанец, терорист, кон, слон, който си поиска. И нищо не мога да направя срещу това. Но мога да не допусна заселването им в моето населено място. Колко жители на Розово или на селища с присъствие на бежанци са коментирали тук?

30.04 2014 в 11:58

вива

..."А колкото до това, колко "миролюбива религия" е исляма- справка последните 20години колко са убитите хора в името на Аллах."...
Щом ще правиш справка за избитите в името на Аллах, направи една такава за избитите в името на Христос.
Защо ли гледате монетата само от онази страна, която ви изнася?
Да, аз не съм отрекъл, че има фанатици! Това е така, но такива има във всяка една религия, включително и в християнската. Просто християнската и ислямската религия са с най-много фанатици, поради простата причина, че това са двете най-разпространени религии в света.
И ако не сте проумял, че религията е най-страшното оръжие на света, то проблемът си е лично ваш!
Хора са избивани и се избиват в името Господне, само защото някой с малко повече акъл, хитрост и някой друг трик им е казал, че това го иска Бог.
А това, че всъщност това е един хитър трик, че богатите да стават по-богати, и всичко е с цел власт...
Ама трябва да се мисли повече, да се мрази малко по-малко.

30.04 2014 в 09:23

В далеч по-цивилизовани държави от България -Швейцария, Австрия не наемателя избира квартира, а наемодателя си избира квартиранти, и то със съгласието на всички комшии.
Знаете ли например колко е трудно български студент в Швейцария - образован, бял, несемеен, с финансови възможности да си наеме квартира? Знаете ли например, че в Австрия, ако се къпеш след 10часа вечерта или вдигаш шум комшиите могат да те изгонят от квартирата ти? И никой няма да каже , че са фашисти.
Стига толкова истерии, нихилизъм и обиди.Брадатия "Професор", изкарващ си прехраната от НПО-та и ТВ участия се прави на интресен.
А колкото до това, колко "миролюбива религия" е исляма- справка последните 20години колко са убитите хора в името на Аллах.

29.04 2014 в 23:04

Браво на хората. Тези, дето хленчат по правата на неясно какви са гостите, да си ги вземат у тях. Стига да могат да издържат сутрешния вой на ходжата в 5 часа, на посегателствата над членовете от женски пол, защото и децата им са възпитани, че щом не носи фередже, една жена е "миндил", с който всеки "правоверен" може да се гаври, да ги хранят завинаги, защото трудно ще се интегрират в БГ и сами можете, ако се замислите, да откриете други причини, за които трябва да благодарим на розовчани.

29.04 2014 в 20:37

Не разбирам кое е битов фашизъм. Аз мисля, че е просто фашизъм. Не хитлеровия, а този, който докара хитлер, т.е. по-страшния. Четете дир, този сайт, да не обсъждам блиц. Но специално този сайт, който се бори за по-интелигентна публика, е основният антисемитски сайт на България. И пропагандира ГЕРБ. Това ли иска ГЕРБ? Или ще се разграничи? Как да гласувам за ГЕРБ, ако те мразят различното?