Жителите на Розово прогониха 3 сирийски семейства от селото

OFFNews Последна промяна на 26 април 2014 в 19:22 9504 24

Снимка kazanlak.bg

село Розово

Протест на жителите на Розово е прогонил три сирийски семейства, настанени в къща в селото, съобщава агенция БГНЕС.

Все още не е ясно къде ще живеят от днес нататък сирийските бежанци.

Собственикът на къщата се е появил тази сутрин и им съобщил, че трябва напуснат.

Преди три дни пред квартирата на бежанците са протестирали жители на Розово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.09 2014 в 23:08

Ако не бяха фалирали повече от стотина хиляди малки фирми, тези чужденци щяха да са чудесна и евтина работна ръка. Ама сега сме пролетарска държава, без предприемаческо съсловие и тези хора се явяват конкуренти на болшинството от българите. Кой унищожи предприемаческата класа в България? Нима хилядите малки магазинчета толкова бъркаха в очите на българина, че всички си отдъхнаха, когато останаха само хипермаркети. Няма ги помещения на шивачи, фризьори, сладкари, обущари и всякакви малки занаятчийски цехчета. Всичко това бе една чудесна база.

29.04 2014 в 16:08

Проблема е един и се нарича липса на закони или по-точно липса на прилагането им! Ако всички бяха равни пред закона, а не определени групи да се толерират, ако етническа партия като ДПС не гастролираше в парламента с откровенната си антибългарска позиция нямаше да има такава случка в това село. Никнат джамии под път и над път потурчват се българите мисюлмани ,разни НПО-та обясняват ,че щом си циганин имаш само права,но не и задължения , полицията не преследва битовата престъпност и резултата е наяве хората действат първосигнално без да се замислят. Не ги оправдавам хората за реокцията им ,но търся корена!

29.04 2014 в 10:42

Аз бих си ги взел в къщи. Няма проблеми. С малко по-изразен тен са, но то това им е чарът. Това са образовани хора, които бягат от хаоса в родната има страна и идват в друг хаос. Тук поне не ги избиват. Само че с тази растяща омраза и разделение имам чувството, че скоро и тук ще заприлича на Сирия, ако не се съвземете малко. Как не ви е срам да се наричате българи бе ей "националисти".

28.04 2014 в 10:01

Много е просто. Мнозинството българи не искат страната ни, която е най-бедната в Европа, да бъде натоварена допълнително и с емигрантски проблем. Да ги поемат богатите западноевропейски страни, ако искат. Тук за тях няма място. Кресливото малцинство да млъкне и да престане да лъже, наричайки ги "бежанци", защото не са такива. Махайте ги и толкова. Точка по въпроса.

27.04 2014 в 23:51

Бате Влади, няма как да пренебрегнем този факт с религията. Да идват тука, да ми натрапват фереджета,чалми,джамии, рев за права- ноу ,тенкс. Разходи се по Пиротска и около халите да видиш каква кочина е станало. Да си стоят в Турция. Да не говорим, че идващите са без образование и тр.навици- това го казаха експерти от НПО-та. И след като ЕС ни ги връща, значи не сме само ние нащрек. Да не говорим,че Австрия беше декларирала да приеме само християните,а други държави изобщо отказват да приемат. И какво? И те ли са като "чалмите"? След като те отказват да ги приемат, значи има нещо гнило в Дания. И няма нужда да сме по-големи католици от папата. И отново призовавам "самаряните" тук- като толкова са ви мили, подслонете ги. 3 семейства са , не 300, дайте им пари, намерете им къща, ако имате свой имот свободен или познати с имот, настанете ги, помогнете им с работа. Съберете пари, дори им купете къща в някое село- цените са доста ниски и ако си поделите разходите ще успеете. Сигурно само мъжете работят, жените- не работят според "ценностите и мирогледа им". Ама на приказки всички сме силни, ама за свършване на работа- никой. На бас , че никой няма да се мръдне, ама по форумите си чистите съвестта лицемерно

27.04 2014 в 18:14

Професор Балкански, срам ме е от такива тесногръди глупаци като теб!!!

27.04 2014 в 18:14

Преди три дни Професор Балканский отиде на поклонение из светите места в Подмосковието...
Настани се в хижата на Глеб, така го знаеше по агентурно име, хлеб-глеб - да не го забрави...
Събу си чорапите Професора, протегна професорски крака, но...
Потропа на вратата Глеб:
- Виж ся камарад, отвън има едни друзя с качулки и искат да си тръгнеш, щот си от ЕС агент изпратен...
- Ама аз съм се доказал, друг, питай....
- Питай, питай.... ама на - не сме гранична страна, за сега...
- Ама то... по море не се ли брои?..
- Не се.....
-Ми то квоооо....
- Ами айде... друг път.... да пием по едно за изпът..
Професора пи едно с таратор.
Пи едно без таратор.
И си тръгна.... Чорапите му останаха... Да се знае, че е бил и там.

27.04 2014 в 14:43

high, именно това е тъжното - че се придава значение на това каква е религията на тези хора и че бягат не от този, който е клал и нас. Което веднага поставя знак на равенство между такива като теб и ония с чалмите, за които всеки, който не е мохамеданин, е враг. Между впрочем, навремето арменските бежанци са приети само в 3 страни - България, Франция и Румъния...

27.04 2014 в 14:31

И не само, че ни принуждават да ги пускаме тук, ами не ни дават да ги реекспортираме към Западна Европа. Правете си сметка така ако продължава къде отиваме. Ставаме близкоизточен лагер.

27.04 2014 в 13:35

Бате Влади, не си в час, пич. Едно е арменски бежанци- християни, бягащи от турския ятаган, който ни е убивал 5 в., друго е нелегални имигранти, с арабски имена, с фереджета, от страна, откъдето идват и ислямски терористи. Онези с брадите и чалмите на подсъдимата скамейка в Пазарджик не са от Чехия, а са от същия регион и изповядват същите "ценности". И не ме убеждавайте, че там има християни- досега са все фенове на джамиите. С огорчение обърни внимание, че в ЕС не ги искат. Отново питам защо българският народ да помага, а ти не и се възмущаваш от "народа"?