Kметът на Неделино обвинен за ощетяване на общината с близо 1 млн. лв.

ОFFNews 24 ноември 2014 в 19:32 3196 0

Стоян Беширов
Стоян Беширов

Кметът на Неделино Стоян Беширов беше обвинен в длъжностни престъпления, които са ощетили общинския бюджет с близо 1 млн. лв., съобщиха от Софийската градска прокуратура (СГП).

Беширов е обвинен за това, че между 01 януари 2012 г. и 24 октомври 2014 г. в Неделино е нанесъл щети на общинския бюджет при провеждане на четири обществени поръчки, като щетите са в размер на 902 465 лв.

Най-големи щети са нанесени с обществена поръчка за аварийно-възстановителни дейности и изграждане на нов бент към водоснабдителен комплекс "Крайна". Според обвинението нанесените вреди в този случай са в размер на 743 449 лв.

Щети са нанесени и при обществена поръчка за строително-ремонтни работи в детска градина в Неделино. при този случай общината е била ощетена с 36 831 лв.

Вреди са нанесени и с обществени поръчки за почистване след активизирало се свлачище на ул. "Напредък" и за укрепване на свлачище в село Тънка Бара. В тези случаи общината е била ощетена съответно със 70 185 лв. и с 52 000 лв., смятат обвинителите.

Преди около седмица служители на ДАНС влязоха в сградата на община Неделино, след като беше излъчен репоратж за злоупотреби с държавни и европейски средства при различни обществени поръчки. Според разследването на Нова тв става дума за различни строителни работи, извършвани само на хартия, като фирми, близки до кмета, са прибирали парите.

Малко преди акцията Беширов изчезна. 

Мярката за неотклонение на Стоян Беширов е в размер на 10 000 лв. Прокуратурата ще поиска отстраняването на кмета от заеманата от него длъжност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !