Кметът на Малко Търново забранява на ТИР-овете да влизат в града

OFFNews - Бургас 07 октомври 2016 в 17:31 5089 0

Рестриктивни мерки относно движението на камиони над 20 тона предприема кметът на Малко Търново Илиян Янчев. Ограничението ще бъде въведено в града, а Янчев обмисля да наложи подобна забрана и за цялата четвъртокласна мрежа на общината.

Мярката идва, след като той от години алармира, че претоварени камиони с дървесина рушат пътищата в бедната странджанска община.

„Разпоредил съм се, на всеки един вход на Малко Търново, знаци за товаримост до 20 тона. Да минават ТИР-овете по околовръстното и да излизат извън града. Не може камиони, пълни с дърва, да минават по улиците, където има канализация, има ВиК мрежа и те само да рушат. Кой ще минава след тях да ги оправя? Това е безчинство, безобразие. И имам чувството, че няма институция, която да застане и да ги накара да вършат нещата по начин и по ред, по който не пречат на другите, казва Янчев.

Кметът е изискал от Пътната полиция да осъществява контрол, уведомил е и горските стопанства за готвените забрани. Знаците вече са поръчани, предстои рестрикцията да влезе в сила от 15 октомври.

Янчев добави, че обмисля вариант, ако никой не вземе под внимание неговия апел за строг контрол на камионите и на техния товар, да въведе подобна забрана и за четвъртокласната пътна мрежа. Така камионите няма да минават по общинските пътища, а ще се движат само по републиканския – Бургас – Малко Търново. Според кмета, въпрос на време е кога и той ще почне да се руши.

„Автомобилната инспекция, с кантарите си, могат да се позиционират в местността Босна и аз ви уверявам, че тия ТИР-ове няма откъде да минат. Аз всеки ден пътувам, камионите са безброй. Почти всички са претоварени. Защо не им се прави проверка?“, пита риторично Янчев, който неведнъж е настоявал за подобен контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови