КАТ дава на шофьорите без стъкла няколко дни толеранс

OFFNews Последна промяна на 10 юли 2014 в 08:50 4082 6

Снимка OFFNews

КАТ засега няма да глобява шофьорите, които карат със счупени стъкла и липсващи винетки заради бурята в София, съобщава "Дарик".

В следващите няколко дни пътните полицаи ще проявят разбиране към водачите, а до нормализиране на ситуацията те само ще бъдат предупреждавани.

За дефицит на стъкла за автомобили съобщават от асоциацията на автосервизите. Нейният зам.-председател Динко Хулка съобщи пред "Дарик", че заради огромните поражения от градушката са се наложили спешни доставки от други градове на страната, защото в складовете в София няма достатъчно наличности.

Нормализирането на ситуацията обаче може да отнеме месеци, предупреди Хулка.

„Шоково се налага да приемаме, да обработваме голямо количество автомобили. Голяма част от колите ще минат през т. нар. класически ремонти - няма да могат да се използват авангардните техники за ремонт без боядисване, защото пораженията по колите са брутални. Първото, което правим като организация, е да решим проблема на собствениците със счупени стъкла - да се организираме от различни региони фирми за стъкла да доставят към София, тъй като софийските фирми изнемогват", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.07 2014 в 11:52

"Шоково се налага да приемаме, да обработваме голямо количество автомобили."

-
Не мое да удържим на шока и за тва ШОКОВО вдигаме цените на турските и китайските ментаци, както и цената на "експертния" ни труд!
Който иска оригинал - да чака!
Който иска да си сложи оригинал 2-ра употреба - 5-торна цзена на експертния ни труд! Щото лепенето със силикон е нещо много трудно. Като че и режат стари 20 годишни стъкла на ръка с елмаз!Да се запишеш ти в някакъв лайнян списък да чакаш, да попиташ (?!!!) има ли за твойта талига задно стъкълце?
Ебах им мамата славовишка!
Ово е бугарски стандарт!
Изкл. правят т.нар. "фирмени" сервизи. :) Те са друга бира и бачкат по евроПски стандарт. Като цени. Като качество - не е сигурно.

10.07 2014 в 10:43

В същото време от статия в "Дневник": "Възстановяването на силно пострадал автомобил, с много увредени части, може да отнеме до три месеца, тъй като повечето детайли ги няма на склад и трябва да се доставят, а в сезона на отпуските това става бавно." БЕЗПЛАТЕН ПРАВЕН СЪВЕТ: ако ви съставят акт и ви пратят наказателно постановление, обжалвайте веднага. В съда то ще падне, тъй като липсва основният елемент на административното нарушение - вината. Ай, със здраве.

10.07 2014 в 10:41

до мечок: дано цял живот да се возиш само в градски транспорт тогава...

10.07 2014 в 10:10

До Стоев: Съчувствие от мен, но очевидно няма какво да направите - ще се наложи да се чака. Няма друг начин - сервизите, които могат да поставят стъкла не са чак толкова много, и няма как дори и да имат наличности да се справят за кратко време. Т.нар. форсмажор - гледаш и това е.

10.07 2014 в 09:49

Търся предно стъкло за Майбах и задно за Ферари - спешно.


Хахахахахахахахахахахахаха

Сега някои най-после ще научат, че има и градски транспорт в нашия ГРАД.

Хехехехе

10.07 2014 в 09:32

А какво да правиме ние, хората със сравнително нови автомобили - дават срок на доставка на стъкла между две и три седмици.