Кънчо Стойчев преизбран за президент на световната aсоциация Gallup International

OFFNews 19 ноември 2021 в 11:40 1494 0

Кънчо Стойчев бе преизбран единодушно за втори мандат като президент на Gallup International в Дубай по време на 73-ата годишна конференция на световната асоциация.

Gallup International е основана през 1947 г. в Цюрих от д-р Джордж Галъп и е най-старата и утвърдена глобална структура за проучване на общественото мнение, понастоящем покриваща изследователски над 85% от световното население и генерираща близо 2 милиарда долара оборот.

Кънчо Стойчев беше избран за президент отново с единодушие и на годишната конференция в Атина 2017 г.

В хода на конференцията бяха споделени опит и експертиза от изследователи и членове на Gallup International от целия свят. Сред темите бяха перспективите на изследователските методи, трудностите пред изследването на общественото мнение и нагласи в условията на глобална пандемия и др.

Акцент бяха данните за ситуацията в Афганистан, както и в района на Нагорни Карабах.

С презентации участваха Микаел Нитше и Паскал Келала от GIA, Джони Хийлд от британската компания ORB, Дейвид Джодис от американската D3 Systems, Андрей Мильохин от руската „Ромир“, Висар Бериша от B Research и много други. Специален акцент бе и представянето на Марчела Абрашева (Kantar Insights Division – BBSS SEE) и др.

Кънчо Стойчев посочи новите предизвикателства след пандемията – промяната в обществените възприятия за правата, човешките взаимоотношения, свободата и бъдещето.

В своето обръщение новоизбраният президент на “Gallup International“ отдаде и дължимата почит към починалите членове – Тони Каулинг и Гордън Хийлд, чиято загуба е огромна не само за асоциацията, но и за световната социологическа общност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови