Какви зимни гуми да изберем

OFFNews 09 август 2020 в 12:49 2405 0

Подготовката на автомобила за предстоящия зимен сезон е първото нещо, с което сме длъжни да се заемем, когато усетим, че лятото си отива. Добре е отрано да разгледаме предложенията за зимни гуми, за да имаме готово решение, когато настъпи моментът да оптимизираме колата си за предстоящото заледяване на пътищата. Ниските температури не рядко водят след себе и екстремни условия за шофиране, които могат да застрашат и живота ни, ако изначално сме подходили безотговорно.

Какви зимни гуми да изберем

Изборът им не е лесна работа. Преди да отидем до близката гумаджийница, за да се сдобием с 4 чисто нови гуми за зимния сезон, е редно да се запознаем с критериите, по които да ги избираме. Ето ги и тях:

- Размер и тип;

- Според това по каква пътна настилка ще караме колата си;

- В зависимост от начина ни на шофиране;

- Асиметрични модели;

- Симетрични модели;

- Според максималното натоварване;

- Съгласно конструкцията;

- Според нейната сезонност.

Огледайте внимателно обозначените от производителя характеристики и обърнете внимание на марки като Continental, Michelin, Goodyear, Nokian и Pirelli. Изброените брандове са синоним на високо качество, а за да платите и една добра цена, изберете Медина Мед - Вашият верен партньор в поддръжката на автомобила!

Кога е време за смяна

Нормално е да се питате кога е добре да смените летните гуми със зимни. Тъй като водачите, които не са подготвили автомобила си за задаващата се зима, подлежат на санкции, е задължително да си купите нови или втора ръка отрано. Срокът да направите това е до 15-ти ноември, като след 1-ви март вече можете да помислите за избора на летни, които да са над 1.6мм.

Колко милиметра трябва да е

По закон всеки шофьор трябва да оборудва колата си с гуми, чиито грайфери/протектор е с дълбочина 4мм. Така няма да подлежите на санкции от страна на властите при евентуална проверка. Погрижете се за сигурността на автомобила, когато усетите, че зимата упорито напомня за себе си и се доверете на Медина Мед.

Кои са най-добрите марки

Когато става дума за автомобила ни, безкомпромисното качество е от жизненоважно значение. Ако то е високо, също както и ако сме внимателни водачи, ще имаме шанса да използваме гумите поне 4 сезона. Изберете такива от най-висок клас и изработени по специална технология, спирайки вниманието си на някоя от следните марки:

- Dunlop;

- Pirelli;

- Goodyear;

- Tigar;

- Nokian;

- Fulda;

- Michelin и др.

Подгответе се за ниските температури подобаващо. Извършете смяна и избор на зимна гума съгласно разпоредбите и изискванията на Закона за движение по пътищата. Шофирайте разумно и безаварийно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!