Изписаха Десислава Радева

OFFNews 16 април 2021 в 15:55 8514 0

Съпругата на президента е била изписана днес, научи OFFNews. Вчера Десислава Радева беше оперирана от мозъчна аневризма в университетската болница "Св. Иван Рилски".

Както съобщихме по-рано интервенцията премина благополучно, а ВИП пациентката няма усложнения и се възстановява успешно.

Днес, за да я отведе от лечебното заведение, е пристигнал президентът Румен Радев. 

По-рано OFFNews съобщи, че Радева е постъпила в болницата след оплакване от продължително, силно главоболие. Изследванията са установили наличие на мозъчна аневризма. От лечебното заведение отказаха да коментират случая. Няма официална информация и от президентството, откъдето през февруари съобщиха за положителна проба за COVID-19 на президентската съпруга.

Отстраняването на мозъчни аневризми е рутинна практика в "Св. Иван Рилски". Преди година там беше извършена уникална интервенция за премахване на гигантска мозъчна аневризма при двама пациенти, осъществена от международен екип с участието на световноизвестния германски неврорентгенолог проф. Ханс Хенкес и доц. Станимир Сираков, председател на Българското дружество по интервенционална рентгенология и ръководител на Референтния център по мозъчно-съдови заболявания и сектор „Интервенционална рентгенология“ в отделението по образна диагностика в университетската болница.

За OFFNews тогава доц. Сираков обясни, че при подобни (ендоваскуларни) операции, ако всичко мине добре, пациентът се изписва до дни, а на 2-та седмица може да се върне към обичайната си дейност. Интервенцията се извършва под рентгенов контрол и е минимално инвазивна и травматична.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика