Изграждат две нови детски площадки в Красна поляна и Подуяне

OFFNews 13 ноември 2020 в 07:56 1524 0

Две нови детски площадки ще се изградят в столичните  квартали Подуяне и Красна поляна. Парите за тях - 150 000 лева, са от Специализирания общински приватизационен фонд. 

Двете детски площадки ще са в градината заключена между ул. Витиня, ул. Капитан Райчо Николов и ул. Проф. Беньо Цонев в район Подуяне, както и градината заключена между бул. Константин Величков, бул. Ал. Стамболийски и бул. Тодор Александров в район Красна поляна.

"Детските градини, училищата, както и децата на София, са основен приоритет и затова продължава инвестирането в детски площадки, спортна и образователна инфраструктура", коментира Стефан Марков, председател на СУСОПФ и зам.-председател на комисията по Финанси към СОС.

През изминалите месеци Приватизационният фонд на Столична община насочи още 1,689 млн. лв. за обновяване на 15 детски градини и училища в София, както и покупка на трамваи от Прага. А списъкът с училища и детски градини, нуждаещи се от ремонт на материалната база, бе изготвен от постъпили в Столична община искания от районни кметове, директори и родителски настоятелства, уточняват от СОС, след като съветниците одобриха средствата за новите детски площадки на заседанието си вчера. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови