Хладно, облачно и дъждовно днес. До 32° в неделя

OFFNews 12 юни 2020 в 06:15 2346 0

Снимка OFFNews

Облачността днес ще остане значителна, ще се развива купеста облачност, а към обяд тя ще е купесто-дъждовна, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология.

Ще има краткотрайни валежи. В отделни райони те ще са интензивни и придружени с гръмотевици.

Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 20° и 26°. В София минималната ще е 12 градуса, максималната - 20.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 – около 7°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 18-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане почти без промяна.

Тази сутрин слънцето изгрява в 05:49 часа и ще залезе в 21:04 часа.

През почивните дни преди обяд ще има повече слънце. В следобедните часове отново ще се развива конвективна облачност, ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места в Източна България. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в неделя в отделни райони до около 32°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови