Главният мюфтия подкрепи патриарх Неофит за "Св. Александър Невски“

OFFNews 09 декември 2015 в 11:45 3624 1

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи подкрепи патриарх Неофит и владиците за собствеността на храм "Св. Александър Невски“. 

„С настоящото писмо имам честта да заявя нашата съпричастност и подкрепа по отношение на изконното право на Българската Православна Църква над собствеността на Патриаршеския катедрален ставропигиален храм-паметник „Св. Александър Невски“, написа главния мюфтия до патриарх Неофит.

По думите му, Главно мюфтийство напълно споделя изразената от Светивя Синод позиция, че храм-паметник „Св. Александър Невски“ е символ на автокефалията на Българската Православна Църква–Българска Патриаршия и с прехвърлянето правото на собственост на Църквата се осигурява правото на вероизповедание – от една страна, а от друга – не се нарушават правата на останалите български граждани, тъй като храмът е отворен за всеки.
„Уверявам Ви, че Главно мюфтийство смята храмовете на съответните изповедания за светини, създадени в името на Всевишния, за да служат на вярващите, а тяхното управление и собственост – за изконно право на ръководството на всяко вероизповедание”, написа още главния мюфтия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови