Главчев се поклони пред българското военно гробище край Битоля

OFFNews Последна промяна на 09 август 2017 в 18:40 1887 0

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев почете паметта на героично загиналите български воини по време на Първата световна война в боевете при Червената стена от връх Пелистер. Те са погребани в българското военно гробище в село Цапари, Битолско.

Председателят на парламента се поклони пред гробовете на седем български офицери в двора на църквата „Св. Георги” в селото.

Главчев посети и Охрид в рамките на двудневната си визита в Република Македония. Той се срещна с кмета на града Никола Бакрачески.

Сред темите на разговора бяха подписаният преди дни договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете страни, както и предстоящите избори за местна власт в Република Македония, които ще се проведат на 15 октомври тази година.

Димитър Главчев се поклони и поднесе цветя на паметната плоча на загиналите български туристи при трагедията с кораба "Илинден" на 5 септември 2009 г.

Председателят на парламента посети и офиса на сдружението за Македоно-българско приятелство в град Охрид.

Представителите на сдружението разказаха за първия по рода си двудневен фестивал на българската култура и фолклор, проведен преди месец в Охрид. Във фестивала са участвали над 300 певци и танцьори от цяла България. От сдружението поставиха също така и въпроса за установяване на пряка въздушна линия София – Охрид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови