Евродепутати поздравиха монасите от Бигорския манастир

OFFNews 09 август 2017 в 09:44 6516 1

Снимка bigorski.org.mk

Евродепутатите от групата на ГЕРБ изпратиха благодарствено писмо до монасите от Бигорския манастир в Македония, които дадоха своята благословия на добрите отношения между България и Македония веднага след подписване на договора за добросъседство. 

Евродепутатите поздравяват монасите за "всеотдайната им работа за добруването на миряните в тяхното пастство, за смелостта в отстояване на истината и за посланията за добросъседство и сътрудничество и подкрепата за подписания Договор между Република Македония и Република България". 

"Напълно сме съгласни с думите ви че “договорът е в духа на европейското право, без двусмислени политически фрази, без щети, подценявания и пренебрегвания на едната или другата страна. Допълнителен аргумент за неговата полезност е и насъщната нужда да има най-близък сътрудник и съсед приятел, особено за действията на международното поле", се казва в обръщението на евродепутатите, които са се обърнали в писмото си до представителите на монашеското братство на Бигорския манастир „Свети Йоан Предтеча“ и лично до архимандрит Партений. 

В писмото си европейските депутати уверяват, че монасите могат да разчитат на пълната им подкрепа, както и че в политически план ще се продължи да се работи в подкрепа на Македония в пътя й към пълноправно членство към ЕС и НАТО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews