Гласувайте за българския кандидат в конкурса на Chivas

OFFNews 12 май 2015 в 12:51 2669 0

Започна онлайн гласуването за иновативни социални проекти в конкурса "The Venture - Win the right way" с награден фонд 1 млн. долара на Chivas Regal.

България ще бъде представена в световния конкурс от Демир Тончев с проекта "Arthesis" - персонализирани покрития за протези, произведени с 3D принтер във форма на липсващия крайник. Той помага на претърпелите злополука да се почувстват отново пълноценни.

От 11 май до 14 юни Arthesis ще се съревновават с другите финалисти за вота на публиката и първоначално финансиране от 250 хиляди долара. Можете да подкрепите българския проект на https://www.theventure.com/bg/en/finalists/arthesis.

България имаше шанса да бъде една от 14-те страни участници от целия свят в този конкурс. Другите държави, в които се търсят най-достойните социални предприемачи са Бразилия, Чили, Китай, Колумбия, страните от Персийския залив, Япония, Мексико, Южна Африка, Тайланд, Великобритания, Украйна, Уругвай и САЩ.

След оспорвана надпревара и над 1000 подадени кандидатури от пет континента, Chivas Regal избра иновативния проект Arthesis.

Финалистите ще представят своите проекти в последната фаза на конкурса. Освен собствения си проект, те ще трябва да предложат устойчиви решения на различни социални проблеми.

"Предвид голямата конкуренция, ние успяхме да направим една невероятна селекция от социални предприемачи, които целят да се справят с широк кръг социални проблеми. Ние като социално отговорна марка сме горди да изведем на преден план тези талантливи хора и иновативни идеи. Нямаме търпение да видим как ще бъдат оценени от обществото”, коментира Ричард Блeк, глобален бранд директор на Chivas Regal.

Всеки финалист има наистина уникална история, която ги е вдъхновила за тяхната социална идея. Ето какво разказаха от Arthesis:

"Всичко започна като изненада и подарък за приятел, който е фитнес инструктор. Той е с ампутация на единия крак под коляното и винаги е споделял, че не харесва външния си вид. Тогава решихме да измислим начин да му помогнем като използваме 3D принтерите. След един брейнсторминг, няколко несполучливи опита и много вълнение от наша страна първия прототип Arthesis излезе на бял свят! Усмивката и щастието на лицето на нашия приятел ни подейства доста вдъхновяващо и ни даде амбицията да видим подобни усмивки от други хора с протези".

Юни или юли ще бъде обявен големият победител, който ще получи 750 хил. долара, за да реализира своята бизнес-идея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews