Георгиев: Намаляваме цените на картите за градския транспорт за над 68 000 ученици и студенти от 1 май

OFFNews 19 март 2024 в 10:28 952 0

Георги Георгиев

Снимка БГНЕС/архив

Намаляваме цените на картите за градския транспорт за над 68 000 ученици и студенти от 1 май. 

Вече втори месец те плащат по-скъпи месечни карти за градския транспорт от началото на годината, защото 3 месеца властовите амбиции на новите управляващи в София блокираха работата и нямаше кой да реагира на отпадането на държавните компенсации за тези групи. 

Това съобщи зам.-председателят на СОС от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев във фейсбук. Аз лично поех ангажимент да реша този проблем, който струва над 3 млн. лева на родителите на младежите, обясни той. 

Вчера транспортната комисия одобри предложението на групата на ГЕРБ-СДС, с което стимулираме младите хора да ползват градския транспорт. Намалението на месечните карти е от 20 лв. на 15 лв. за ученици и студенти, от 35 лв. на 15 лв. за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лв. на 180 лв. Това намаление е реална помощ за учениците и студентите в София, която те ползват. Като преподавател в Софийския университет, който ежедневно работи с млади хора, съм благодарен на колегите ми от всички политически групи, които ни подкрепиха, пише Георгиев. 

В сряда предстои да приключи гласуването в останалите комисии към СОС, а следващият четвъртък ще гласуваме предложението ни в общински съвет, уточнява той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!