Георги Ривов: Алексей Петров имаше много лица. Не се чувстваше застрашен

OFFNews 21 август 2023 в 12:35 5091 0

Ривов

Снимка Стоп кадър бТВ

Георги Ривов

Алексей Петров е имал много лица, от близо две години не се е чувствал заплашен с почти незабележима охрана. Това казва председателят на съдийската комисия и член на Управителния съвет на Българската федерация по карате Георги Ривов пред бТВ.

Двамата се познават от 90-те години на миналия век, като ги среща каратето, на чиято национална федерация по- късно Алексей Петров става председател, а Георги Ривов дълго време е генерален секретар.

Ривов обясни, че за последно се е чувал с бившата барета пет дни преди атентата.

"Моето убеждение - след срещите ми напоследък с него, е, че той беше твърде спокоен. Твърде спокоен беше. Аз лично в дадени моменти не съм забелязвал охраната му", твърди той.

"Алексей имаше няколко лица. Той имаше дарбата много бързо да качи някой в облаците. Естествено, другото му лице, което не се харесваше, е да приземява също толкова бързо. Аз съм го виждал в светлата му страна. Не съм го виждал в другите му роли. Чувал съм много, но не съм го виждал", спомня си още Георги Ривов.

През годините спортът сближава Алексей Петров с различни хора. По думите на Ривов там среща Румен Николов по прякор Пашата, Пламен Ангелов, Сергей - голяма част от политиците са минали през този спорт. Бащата на съпредседателя на Продължаваме промяната Кирил Петков - Петко Петков също се е занимавал с бойни изкуства.

"Да, г-н Бойко Борисов е бил част от федерацията. Даже бих казал, че през 2001 г., когато той стана главен секретар на МВР, ние го избрахме за почетен президент на Българска федерация по карате. Да, г-н Кирил Петков е тренирал карате", изброи Ривов.

Той обаче не знае дали Алексей Петров е архитект на сегашното правителство. Но не изключва това да е мотив за убийството му.

"Той се опитваше според мене да работи за държавата. Може би в тази си роля е бил неудобен, може би връзките му с различни среди и смяната му на ролята като позиция в държавата би застрашила някои хора. Не можем да изключим нито властовия фактор, нито парите, нито отмъщението", поясни още Георги Ривов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!