ГДБОП нахлу по погрешка в апартамент с бебе и наби родителите

OFFNews 13 октомври 2020 в 10:12 13104 6

ГДБОП нахлу погрешка в апартамент на младо семейство с бебе. Баретите разбили вратата и сложили белезници на мъжа, след което претърсили жилището, разказаха пред bTV потърпевшите. 

Миналата седмица ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици. Те претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

Акцията на ГДБОП бе проведена в столичния квартал "Левски Г". 

Десислава Крумова, роднина на потърпевшото семейство, която живее в съседство на разбития апартамент, разказа, че около 6 часа сутринта е чула голям трясък от бутане на входната врата. 

"Показах се през прозореца и попитах какво става. Един господин се показа и каза "Тихо, госпожо, ние сме от ГДБОП", обясни Крумова. 

Крумова казала на полицаите, че в жилищетоживеят дъщеря ѝ заедно с мъжа си и бебето им. Баретите обаче започнали да я обиждат "Млъкни, боклук!"

ГДБОП разбили вратата на семейството и повалили мъжа на земята, след което му сложили белезници. 

Никой от полицаите не се е представил. Потърпевшият ги е попитал какво става, а полицаите му казали, че "ще разбере от телевизията". 

Мъжът твърди, че са използвали и електрошок върху него. Той видял, че ритали и съпругата му, която наскоро е родила. 

Попитали го дали се казва Станислав, а той отговорил, че очевидно търсят друг човек. След справка на органите на реда разбрали, че са сбъркали адреса и за секунди изчезнали без да кажат нищо. 

По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината била, че ги объркала навигацията им.

Семейството е категорично, че ще търси правата си и то не толкова заради материалните щети като разбитата врата, а заради психическия стрес и отношението на полицаите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

14.10 2020 в 01:27

Да. И кво още има да става, когато любимото слави се набута в парламента.
Живея близо до стадиона, където това чудо вие чалга.
Не съм най-якия от съседите, но всички се видяхме в чудо да изправим щангите за гуми после. Изкривиха се, додето пазехме домът си от славистите.
Ай нема нужда.

15914

5

поп Дръвчо

13.10 2020 в 23:42

БИЕЩОТО сърце на държавата.

77927

4

El Commandante

13.10 2020 в 23:37

Бебето е подало сигнал, недоволно от качеството на адаптираното мляко.
Бебетата са подли и подмолни.

3025

1

georgi1234

13.10 2020 в 10:28

Може да е съвпадение, ама и предния път като полицейския синдикат заговори за увеличения на заплатите веднага пак излезе някаква такава свинщина дето бяха сътворили... :)