Фандъкова иска скейт парк зад паметника на Съветската армия

OFFNews 04 януари 2019 в 14:52 5085 3

Снимка Архив

Скейт парк да бъде изграден в столичната Княжеска градина зад паметника на Съветската армия, иска столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Главният архитект на София Здравко Здравков проучва възможностите това да се случи на мястото, както и на още две локации в града, които да са удобни за младите хора, съобщи днес Фандъкова. По повод информацията, че полицаи са започнали да прилагат новата наредба за опазване на обществения ред на Столична община, като са изгонили децата, каращи скейтборд пред НДК, за което алармираха от SofiaSkateCity на страницата си във фейсбук пред дни, кметът коментира: "Наредбата категорично не забранява карането на скейтборд, а просто поставя някои ограничения."

Фандъкова цитира текста от документа, в който се казва, че не се разрешава "изпълнението на каскади с всякакъв вид средства за придвижване тип "борд", ролкови кънки и велосипеди" по парапети, огради, пейки, бордове на фонтани и други места за обществено ползване".

По думите на кмета общината насърчава младите хора да спортуват, като посочи, че се финансират 3 събития годишно, посветени на екстремните спортове. Фандъкова посочи и че в София има място за каране на скейтборд - "Скейт парк София" в Студентски град. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

04.01 2019 в 23:33

Аха, подготвяме поредната блага поръчка за някоя орташка фирма.
Един Граф никога не стига!

11519

2

d0ni

04.01 2019 в 17:10

Евала на Фандъкова - иска да прати децата направо на half pipe-а в студентски град да се хвърлят от 2 метра, вместо да скачат със скейтбордовете 1-2 стъпала.

14469

1

случайно прочетох

04.01 2019 в 15:03

Първо да разкарат МОЧА!Второ Фандъкова да си ходи в Самоков.
И трето, но най-важното-децата трябва да се движат!