Quantcast

Енергийният министър обеща заплати в мина „Чукурово“ до Нова година

Мината е на Христо Ковачки, миньорите посрещат празниците без пари

OFFNews Последна промяна на 25 декември 2014 в 09:11 3836 1

Теменужка Петкова, министър на енергетиката.

Свързах се с ръководството на мина „Чукурово“ и получих уверение, че на 29 и 30 декември ръководството ще положи всички усилия, за да изплати закъснелите възнаграждения за ноември.

Това обяви пред Нова телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Тя уточни, че на 23 декември е преведен аванс за всички служители от мината на стойност 100 лева.

По думите й проблеми с изплащането на заплатите са от последните три месеца, тъй като мината не развива нормална дейност. Мината е собственост на Христо Ковачки, напомни Петкова.

„Ще следя развитието казуса и че и всички останали държавни институции, които имат отношение, ще направят същото, за да има гаранция, че хората ще получават възнагражденията за труда, който полагат”, обеща министърът на енергетиката.

В репортаж от село Габра вчера Нова телевизия показа как мизерстват по празниците миньори на мина "Чукурово". Те твърдят, че не са получавали заплати от 3 месеца.

Явор Куюмджиев от БСП се опита да защити Ковачки с факта, че НЕК не плаща редовно на мините.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.12 2014 в 10:07

Бесен съм на този репортаж , който върви по всички медии и никой не смее да произнесе името на виновника-вездесъщият КОВАЧКИ.Това се повтаря на всеки празник а явно е ежедневие.
НЕК му бил виновен, американците,световния империализъм.Ами да не си продава въглищата само на НЕК, ами да си търси пазари.И да не си превръща работниците в роби,бедняци,защото ако не знае, да му го кажа-Няма по-голяма опасност за него от бедни и гладни.Уважаеми медии-Показвайте Ковачки- не Теменужка, и по-често-иначе няма управия!