Екзотичната южноамериканска кухня идва за първи път в Lidl

Продуктите са под собствената и специално създадена марка Alma Latina и се предлагат от 13 юни

OFFNews 13 юни 2022 в 17:09 8034 0

От днес Lidl ни пренася в слънчевата Латинска Америка с разнообразие от екзотични и апетитни продукти от собствената марка Alma Latina. В буквален превод името означава “латинска душа”, а серията е представена с любопитни предложения от мини емпанадас до нектар от гуава.

Веригата предлага за всеки по нещо, като отваря вратата пред нови и някои познати вкусове, но в различен прочит. От традиционните кюфтенца, боба с високо съдържание на белтъци и фибри, пикантен крем за мазане със салца „Криола“, до брашно от маниока - безглутеново брашно, което заменя успешно пшеничното при печене и готвене или паниране. Получава се от корена на растението маниока, познато още като касава или юка.

Любителите на сладкото могат да изберат сред екзотичните вкусове сладолед с шамфъстък, карамел или ананасово дайкири, както и кремообразен десерт - Кокада - традиционен за Бразилия. Почитателите на кафето могат да опитат Мате - традиционна южноамериканска тонизираща напитка с високо съдържание на кофеин или мляно традиционно кафе от Бразилия, които да допълнят идеално вкусовата палитра от слънчевия континент.

От Lidl ще зарадват и любителите на азиатската кухня с Vitasia, като ще им предложат традиционните апетитни тестени рулца с пилешко и свинско месо - гьоза, кълнове от боб мунг, готова супа по азиатска рецепта с различни вкусове, сосове, ориз за суши и дори растения като фикус Женшен и азиатски лилии.

Тематичните седмици в Lidl дават възможност на клиентите да се запознаят с традиционни продукти и деликатеси, характерни за дадена държава или регион, като ги пренасят често на кулинарни пътешествия. Сред тях са добре познатите азиатска, френска, италианска, гръцка, мексиканска, американска и др.

Веригата създава за своите клиенти възможност да откриват на едно място не само нови и непознати за тях вкусове, но и традиционни продукти, без които никое домакинство не може. В Lidl пазаруването е бързо и всеки може да избере всичко необходимо за седмичния или дневен шопинг. Приложението на веригата Lidl Plus допълнително улеснява потребителите и чрез дигиталната брошура, с която бързо и лесно се навигира както в актуалните седмични предложения, така и в купоните, носещи специални отстъпки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови