Един от лъвовете на Съдебната палата осъмна като клоун

Последна промяна на 12 юли 2013 в 08:13 16151 31

Лъвът пред Съдебната палата е изрисуван като клоун. Снимка: OFFNEWS
Лъвът пред Съдебната палата е изрисуван като клоун. Снимка: OFFNEWS

 

 

Един от двата лъва пред Съдебната палата в София осъмна  изрисуван като клоун след 28-амата нощ от протестите.

Неизвестен творец е оцветил в цветовете на трибагреника бронзовата фигура, като носът е в "клоунско" червено. Ярък надпис в основата пояснява замисъла: "20 г. ЦИРК".

ЖокераЧитатели оприличиха творението на злодея Жокера от филмовата поредица за Батман.

Точно преди седем месеца, в средата на декември 2012 г., сградата стана обект и на "Доматената революция". Тя бе обстрелвана с домати в знак на протест срещу незавършената съдебна реформа.

В Съдебната палата се помещават няколко съдилища, сред които Върховният касационен съд и Върховната касационна прокуратура.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.07 2013 в 18:17

Повечето от вас не си дават сметка, че София е стигала до Шарения мост. Затова и не очаквам да разберете какво означа Лъвът в исторически контекст за България и българския етнос. Аман от пишман демократи като вас. Продължавайте да плюете всяко различно от общото мнение, формирано на маса в Младост 2. И да отбележа - докато това с паметника на съветската армия си беше креативно (апропо - има си и друг паметник на загиналия руски воин в Лозенец), това със статуята на лъва е ужасно поругаване на историята. И колкото всички да са ви виновна не бъркайте държавността с хората в нея. Жалко за децата ви, че ще ги възпитате в същата безочливост и липса на ценности.

13.07 2013 в 13:53

Не символите, а народът е най-голямата ценност в една държава. И, когато управляващите на тази държава поругават за десетилетия народа и, според мен доста удачна форма на протест е, чрез окарикатуряване на символите, да се покаже, че държавата не функционира както трябва, да не кажа изобщо.

Между другото лъвът е вече изчистен. Дали обаче ние ще успеем да изчистим държавата от нашите политици, които не просто нямат ценности, а мнозина от тях съвсем съзнателно са прегърнали за ценности лицемерие, лъжа, измама, кражба, злоупотреба и т.н.?!

Колкото до това какво общо има Москва, замисли се, Валане, от къде идва ценностната система на управляващата ни соц. партия, пък и на голяма част от нас, хората от народа, след 45 години политика на промиване на мозъци и 23 години игра, че нещо се променя.

12.07 2013 в 17:21

Вие сте абсолютни малоумници просто!Говоря за тия където са се изгаврили така със скулптурата.
Рушите и малкото паметници на изкуството в България!Сигурен съм че нито един от вас изобщо не си дава сметка,колко е излишно това и каква проява на лош вкус и селящина демонстрира!Все гледаме всички могъщите Европейски държави и се опитваме да ги имитираме,поне като интелектуалци на по чашка евтина водка в кръчмата всички говорят страшно авторитетно,само че аз незнам някой да си е позволил в световен мащаб да поругава така културно наследство.Ето тука ни е цялата трагедия,сиреч не че няма кой да го направи,а напротив няма кой да го оцени и да го запази!
Човека направил тия лъвове е един от най-големите ни скулптори!За разлика от тук в чужбина хората познават великите си личности и те дърпат нациите напред,но тук на тия неща не се държи,тук умишлено си крият великите ни личности ,за да може простотията да се превръща в ежедневие,а най-лесно се манипулират простите хора!Така че преди да излезете да протестирате,вземете и си помислете вие с какво допринасяте за държавата си!

12.07 2013 в 16:59

Той беше Лъв- и то, какъв!
Ала, внезапно, се ожени...
Кокошка с брошка му рече- клъв!
и вече няма, няма лъв........copy/paste

и след лъва, дойдоха хиените....

12.07 2013 в 16:37

Този акт на вандализъм и простащина, на посегателство върху може би най-ембелематичния ни национален символ е не само проява на пълна импотенция от към конструктивизъм в начина на мислене на хората, а и на висша форма на примитивизъм. Ужасявам се от осъзнаването колко ниско е станало нивото ни... жалко, огромно жалко затуй, че е на път да се погуби цял един народ - нашият народ. А за ония дето не са разбрали - ЛЪВЪТ, уважаеми, е тоя символ, гневът си сте могли да излеете върху фасадата на сградата, щом е напирало това желание у вас, но да омаскарите ЛЪВА, да се изхрачите върху гробовете на дедите ни, да плюете на историята ни, ето това е непростимо и безкрайно трагично...

12.07 2013 в 15:52

Вие сериозно ли твърдите, че Цацаров е един от малко читавите?!
Той не е по-различен от другите. От м. декември 2012 г. до този момент да е показал воля да реформира подотчетното му ведомство?! Да е показал, че прокуратурата вече ще работи единствено и само в полза на закона и обществото?! Не! Цацаров изпълнява само поръчки. Появява се пред журналисти, само когато трябва да говори срещу Цветан Цветанов и не дава признаци, че прокуратурата работи по всички сигнали - в енергийния сектор, сигналите срещу Станишев, побойниците от ДПС, случаят от преди две години пред джамията в София и т.н. Измиси си съвсем удобно ръцете с поведението на Волен Сидеров. Затваря си очите за компрометирани хора като Роман Василев и шефа на столичното следствие Петьо Петров, за които се доказа в съда, че са монтирали делото срещу бившия военен министър Н. Цонев - Василев продължава да си е зам. шеф на Софийска градска прокуратура, а Петров шеф на столичното следствие. Цацаров даже оневини Василев за това, че го е излъгал с мотивите си за искане за ползване на СРС и т.н.

Цацаров от както е гл. прокурор няма нито един силен ход - само изпълнение на поръчки и популизъм - като писмото преди месеци, с което искаше да бъде намалена цената на тока... Да не говорим, че пресконференциите на прокуратурата с негово участие: по повод анонимния сигнал на Станишев за някакво незаконно подслушване, за което все още няма никакви доказателства, проведена на 15 април, беше крайно манипулативна - за незнаещи и невежи хора, с изсмукани от пръстите (казвам го като човек, който дълго време се е занимавал със счетоводство и знае какво е пътен лист, както и като човек, с добра компютърна грамотност) "големи нарушения" като разминаването с пътните листове и изтриването на информация от харддиск с... отверка, изтрита информация от харддиск, която странно защо, ако това е истина, все още не е възстановена; а пък пресконференцията на 15 май по повод бюлетините от Костинброд според мен беше срамна - манипулативна от край до край, с демонстрация на процесуално-следствени действия за непрофесионална публика, само и само, за да докажат от прокуратурата, че имало годни бюлетини, като че ли в изтеклите няколко часа преди това в медиите показания на собств. на печатницата, независимия експерт от БНБ и др. се твърди точно обратното - и в техните показания изрично се посочваше, че има годни бюлетини!

Да не говорим, че като шеф на съда в Пловдив е отговорен за рекордния брой обжалвани решения на техния съд в Европейския съд по правата на човека!

Толкова за "един от малкото свестни" Цацаров!

12.07 2013 в 14:08

Ха, и защо Цацаров? Според мен той е един от малкото читави.

12.07 2013 в 13:32

Why so serious? Let's put a smile on that face.