Джеймс Пардю отиде в СУ, студентите - при немския посланик

OFFNews 11 ноември 2013 в 19:42 14485 94

Джеймс Пардю. Снимка: Юлия Лазарова,The Sofia Echo
Джеймс Пардю. Снимка: Юлия Лазарова,The Sofia Echo

 

Бившият американски посланик Джеймс Пардю беше днес в Ректората на Софийския университет.

Това съобщи bnews.bg, като публикува и снимки. Според сайта, Пардю е влязъл в СУ към към 14.40 ч.  и е излязъл след 40 мин.

Аз лично не съм се срещал с Пардю. Разбрах за идването му след като вече си е бил тръгнал, каза пред OFFNews лидерът на студентите Ивайло Динев.

Според други студенти, с които OFFNews разговаря, бившият посланик се е срещнал с протестиращи, но те нямаха информация с кого точно и за какво е бил разговорът.

Няколко часа преди това делагация на Ранобудните студенти се е срещнала с посланика на Германия у нас Н. Пр. Матиас Хьопфнер в Немското посолство.

Срещата продължи около час и половина. Присъствахме Манол Глишев, Георги Минев, Илияна Новакова и аз, съобщи студентът Симеон Попов.

Разказахме на посланика кои сме ние и защо сме окупирали Ректората.

Говорихме за свободата на медиите, протестите и контрапротестите, за това че контрапротестите са очевидно режисирани, а част от медиите вместо да ги разобличават, ги представят като равностойни с протеста, каза Попов. Разказахме му още, че криминалният контингент с политически лостове влияе на обществото ни, каза студентът.

Посланикът попитал студентите какво е отношението им към зараждащия се краен национализъм и дали сред протестиращите и окупиращите има тревога за бъдещето на европейската ориентация на България и замяната й с евроазиатска.

Хьопфнер е казал на студентите, че западните медии имат все по-силен интерес към случващото се в България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!