Двама американци кръстиха бебето си на град Девин

OFFNews 21 януари 2017 в 10:09 15750 4

Двама американци – Уитни и Раян, кръстиха сина си на мястото, където се влюбили – родопския град Девин.

Раян Шу и Уитни Годби пристигат в България през 2010 година като част от мисия на Корпуса на мира и така започва тяхната приказка. Той отива в Триград, а тя в Гьоврен, разказа Нова телевизия.

В момента Раян и Уитни живеят във Вашингтон, но с усмивка си спомнят за България, където се влюбват в природата, в Родопите и хората от снежните върхове.

Американските родопчани оставят следа в Родопите. Построяват екопътека, свързваща селата Гьоврен и Триград - символ на любовта помежду им, за да могат душите им да останат завинаги свързани.

Уитни е работила в библиотеката - купува книги, преподава на децата от селото, превръща една от стаите в читалището във фитнес зала. За двете години прекарани заедно Руфие чувства Уитни като своя дъщеря.

В Триград пък Раян намира втората си майка – Латинка. Той успява да научи всички песни, които бабите в селото изпълняват на събори. Шест години по-късно двамата вече са семейство. В момента Раян има собствено кафене, а Уитни се грижи за малкия Девин, за когото кметът на града е подготвил подарък.

А за хората от Родопите Уитни и Раян са подготвили подарък – послание, за да покажат, че не са забравили нито животът на село, нито българският език. И на двамата им липсват хората, природата на Родопите, вкусната храна, а на Раян специално - и ракията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

21.01 2017 в 10:30

giotwer е прав деба, България може да си бъде пречудесна страна, пълна със секви яки работи ако се изметат крадците.

77927

3

El Commandante

21.01 2017 в 10:27

Добре че не са го кръстили Гьоврен или Беден или Гела...

12803

2

_az_

21.01 2017 в 10:23

А някъде в Америка, някоя местна медия пише за българи, кръстили детето си Вирджиния или Невада.
 
X

Подкастът на OFFNews