ДСБ, Зелените и Да, България поискаха оставка на Фандъкова

OFFNews 04 октомври 2018 в 14:07 5011 4

Демократична България разпространи позиция озаглавена ОСТАВКА НА ФАНДЪКОВА – С ТОЗИ ПОГРОМ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ В СОФИЯ ПРИКЛЮЧИ.

Според обединението на ДСБ, Зелените и Да, България управлението на ГЕРБ в столицата е нанесло непоправими щети на облика на столицата на България.

"Зад загражденията лъсна плодът на вашето корупционно, безотговорно и некадърно управление", обръщат се десните към кмета Йорданка Фандъкова по повод скандализиралите столичани скъпоструващи некачествени ремонти в центъра на града.

От Демократична България призовават градоначалника незабавно да подаде оставка.

"Ако имате поне малко достойнство си тръгнете сега! Вече само така можете да бъдете полезна", призовават от трите партии.

Ето и цялата позиция на Демократична България:

Госпожо Кмет,

Ремонтът на центъра на София, който трябваше да се превърне във вашата „перла в короната“, стана естествена емблема на управлението на ГЕРБ. Струващ повече от 24 милиона, той нанесе непоправими щети на облика на столицата на България. След като повече от година, градът беше под обсада, създаден беше хаос, затруднено беше движението, нанесени бяха непоправими щети на бизнеса – днес се изправяме пред „видимите резултати“ от вашата дейност. Не става дума само за отделни нередности или пропуски, а за изначално опорочен проект. Зад загражденията лъсна плодът на вашето корупционно, безотговорно и некадърно управление.

След 12 години начело на града, вие г-жо Фъндъкова, произведохте окончателното доказателство за пълната си несъстоятелност като кмет и за липса на воля да се преборите с корупцията и приятелите на своя истински ръководител Бойко Борисов. Самият факт, че този погром се изпълнява от Джи Пи Груп, която в момента е обект на скандални разкрития, показва дълбоките корупционни корени на вашия модел на управление.

Г-жо Фъндъкова, дайте си сметка, че предадохте всички очаквания и надежди на столичани, София да се превърне в европейска столица. Всеки, който днес минава по обезобразените улици на града ни, изпитва дълбоко чувство на срам, особено ако е гласувал за вас.

Осъзнайте, че ставате все по-голяма пречка за живота на града, с тоталната си липса на визия за развитието му. Списъкът със строителните и управленски провали в София е огромен, но след фиаското с разрушаването на духа на градския център, вие нямате друг изход освен да си подаде оставката. Това е единствената възможна форма за поемане на отговорност.

Изправете се пред гнева на гражданите на София. Ако имате поне малко достойнство си тръгнете сега! Вече само така можете да бъдете полезна.

С този погром управлението на ГЕРБ в София приключи.

Идва време демократичната общност да върне на софиянци тяхната европейска столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12025

4

Rattrack

04.10 2018 в 16:10

То не трябва много да си по-добър от управляващите в момента. Напълно достатъчно е да не си толкова крадлив.
И в случая няма абсолютно никакво значение кой иска оставката на некадърната учителница и на корумпираните общинари.


11719

3

Краси

04.10 2018 в 15:03

Само два примера за безотговорно прахосани пари:
1. "Интелигентното" управление на светофарите, струващо 40 милиона, се изчерпа с монтиране на бутони за пешеходците, които само пречат, а и половината вече на работят. Софтуера за адаптивно управление, който трябваше да осигури зелена вълна, си остана едно добро пожелание. Питам - на кой некадърен братовчед дадохте да прави софтуера, вместо да купите готова изпитана система от фирми, които са го правили. Между другото, такава система в Хамбург струва само 6,5 милиона Евро, а не 20.

2. Вашите некадърни строителни предприемачи за толкова години дори не се научиха, как се слагат каналите при асфалтиране, което води до много бърза амортизация на новите улици - за две години се разбиват и се започва с кръпките, но това за тях си е доходоносен бизнес.

Решението на всички проблеми е едно - мандатност на кметове, депутати, премиери, министри и цялата останала сган. Защото и Софиянски в третия си мандат не беше по-добър от Фандъкова.

11982

2

leomesi

04.10 2018 в 14:57

Абе са...че ремонтите са безумни, безумни са. Ама тия дето искат оставка да се замислят колко добри биха били те на мястото на управляващите. Щото хич не съм убеден, че изброените партии могат да направят нещо градивно за страната. Те само плюят по другите, друго не правят.

10372

1

elbarbudo

04.10 2018 в 14:50

Като "реформаторски" блок плещеха същите работи, после се оказа, че било предизборен трик. Защо да ви вярвам сега?

 
X

Да помогнем на украинските деца!