До 20 000 лв. могат да получат хора с увреждания за стартиране на собствен бизнес

OFFNews 16 май 2022 в 17:23 1979 0

Снимка Pixabay

Снимката е илюстративна

До 20 000 лв. могат да получат хора с увреждания за започване или развитие на собствен бизнес. Средствата се отпускат от Агенцията за хора с увреждания за покриване на разходи за учредяване на ново предприятие, строително-ремонтни работи, оборудване на работни места, стартов минимален оборотен капитал и кратък обучителен курс за собственика на предприятието, съобщи социалното министерство.

За финансиране могат да кандидатстват хора с 50 и над 50% намалена работоспособност, съгласно решение на ТЕЛК или НЕЛК. Те не трябва да имат учредено еднолично предприятие, както и да са съдружници в други търговски дружества. След завършване на предвидените основни дейности хората с увреждания активно трябва да работят в интерес на създадените със субсидията предприятия. Собствено финансиране не се изисква.

Проектните предложения трябва да бъдат изпратени до 20 юни 2022 г. в Агенцията за хората с увреждания (АХУ). Документите могат да бъдат занесени на място или да бъдат изпратени по пощата или по електронен път на [email protected].

Повече информация може да бъде намерена в рубрика Проекти/Програми, секция „Самостоятелен бизнес“ на сайта на Агенцията за хората в увреждания: https://ahu.mlsp.government.bg/home/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови