Дискриминация ли е изказването 'Когато мюсюлманите станат 30%, България ще е застрашена'?

OFFNews 05 април 2018 в 18:34 5565 4

Снимка pixabay

Комисията за защита от дискриминация образува производство по повод изказването на прокурор Недялка Попова, че когато мюсюлманите в България станат 30%, държавата ще е застрашена.

Във вторник Висшият мюсюлмански съвет на Мюсюлманско изповедание в Република България осъди изказването на Попова, която е наблюдаващ обвинител по делото за проповядване на антидемократична идеология - т.нар. дело срещу 13-те имами.

Днес Комисията за защита от дискриминация е образувала производство по сигнал на журналиста от сайта "Дневник" Лора Филева. Сигналът е по повод интервюто на Попова пред сайта „Трафик нюз“.

Именно във въпросното интервю прокурорът заявява: "В момента по статистика мюсюлманите са 10 -12 % в България. И нямаме основание да мислим, че те ще станат по-малко. Точно обратното. И с пристигането в България на мюсюлмани от чужбина, и със завръщането на част от изселилите се в Турция, с поощряването на раждаемостта, и приемането на тази религия от атеисти. Процентът явно ще се увеличава. Когато стане 30%, държавата ни вече е застрашена. Те са монолитна маса, лесно се манипулира и на избори. Те са почти като военизирана структура. Като им се каже отивайте и гласувайте, те отиват."

Членовете на Висшия мюсюлмански съвет окачествяват изказването на Попова като "престъпление от омраза срещу всички мюсюлмани в Република България и българските мюсюлмани, живеещи извън страната."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

06.04 2018 в 12:04

Не, проблемът е че, длъжностните лица нямат право на лични мнения. Такова нещо може да казва вкъщи, а когато говори като прокурор, има право само на юридически заявления. Заради което и и скачат.
А иначе очевидно е права. И не само заради оная джамия. Повече от 20 години, за ония, на битово ниво, ние сме гяури. И не е истина колко оръжие и патрони има натрупани по турските села.

12117

3

Pirate Parrot

06.04 2018 в 09:21

Просто си е изразила мнението, което и да не е правилно, все пак имаме свобода на словото уж.

23293

1

Стефан

05.04 2018 в 21:43

https://offnews.bg/obshtestvo/uvolniha-kmetski-namestnik-protivopostavil-se-na-remont-na-dzhamia-678134.html

 
X

Да помогнем на украинските деца!