Деца и родители се забавляваха в София на празник по пътна безопасност

ОFFNews 25 май 2015 в 20:08 2445 0

Снимка от събитието.

Малки и пораснали деца се събраха на 23 май в столичния парк "Заимов" на Празник по пътна безопасност.

Целта на инициативата „Движение без риск“ бе да повиши културата за безопасно поведениe на пътя и да съдейства за намаляване броя на жертвите на пътни инциденти у нас.

В събитието се включиха много деца и техните родители, които се забавляваха в различни игри и състезания – надпревара с велосипеди, ролеви и занимателни игри, оказване на спешна помощ при пътен инцидент, песни и танци.

Огромен интерес предизвика участието на служители на Пътна полиция, които показаха как изглежда отвътре оборудван полицейски автомобил.

Всеотдайните спасители от БЧК предложиха любопитни и полезни занимания на малчуганите и техните родители.

„Приказка за пътя“ пък разказа кои са пътните знаци и какво означават, как се пресича правилно, как да се постъпи при инцидент. Всички участници в събитието си тръгнаха с награди и със специални велокнижки за ускорен курс по пътна безопасност на пътя.

На родители и учители бе предложена демонстрация с алкоочила, симулиращи ефекта от управление на автомобил с 1,5 и 1,7 промили алкохол в кръвта. Част от тях се осмелиха да преминат с очилата състезателно трасе.

На празника бе даден и старт на художествения конкурс за детски рисунки и снимки по темата „Движение без риск“, за деца от столични училища. Малките творци имат на разположение цяло лято да изразят в картини и снимки своето виждане за безопасно движение по пътищата, а творбите им ще бъдат оценени от компетентно жури в началото на следващата учебна година.

Специален гост на празника „Движение без риск“ бе началникът на „Пътна полиция“ в ГД „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски.

Организатор за втори пореден път на събитието е застрахователната електронна медия ИНСМАРКЕТ.

Предстои в началото на октомври да се проведе втората част на празника – състезание по майсторско управление на автомобил между отбори на Пътна полиция, застрахователи и журналисти, и да бъдат присъдени наградите на отличените ученици в художествения конкурс.

Повече информация за условията по него, както и снимки видео от събитието, могат да бъдат намерени на сайта на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови