ДАНС проверява теч на информация по случая "Бисеров"

Юлиан Христов 08 ноември 2013 в 12:50 2269 5

Владимир Писанчев Снимка: OFFNews
Владимир Писанчев Снимка: OFFNews

 

В момента се извършва проверка в ДАНС от къде е изтекла информация за разработката срещу Христо Бисеров.

Това съобщи председателят на агенцията Владимир Писанчев, цитиран от БНР. Той допълни, че материали по случая "Бисеров" е имало в бившата вече ГДБОП, която преди време стана част от ДАНС.

"По-скоро е имало материали в една новоприсъединена служба към ДАНС от преди една година. Ще видим какво е направено там. Затова правим проверката. Не проверяваме какво е направено преди това, да видим какво има, какво е било направено и ако е било направено - защо не е уведомено, но мога да ви уверя, че в момента, в който ние сме получили сигнала и сме го отработили, веднага сме го дали в прокуратурата", каза Писанчев.

В четвъртък шефът на контраразузнаването беше на противоположно мнение по случая. Пред журналисти той обясни, че няма данни за теч на информация. “А има ли въобще теч на информация? Дайте да видим има ли точно теч на информация и ако има – ще направим”, коментира тогава той.

Писанчев беше категоричен, че веднага, след като ДАНС били готови с проверката, са я предали първо на главния прокурор.

Още в неделя стана ясно, че след разговор с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, Христо Бисеров напуска партията и зам.-председателския пост в Народното събрание. Официално тогава беше оповестено, че Бисеров напуска по лични причини. Председателят на ДПС Лютви Местан пък каза, че бил изненадан от оттеглянето на Бисеров. 

Високопоставен генерал от ДАНС е предупредил Ахмед Доган за разследването срещу Христо Бисеров и предстоящия скандал около него, каза по-рано днес пред Нова телевизия бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови