Чужденци се включват в паравоенните патрули по границата ни

ОFFNews 06 юли 2016 в 20:25 10362 23

Снимка Фейсбук.

Граждански патрул по границата ни. Жената на снимката е Татяна Фестерлинг.

Спорните паравоенни формирования, които патрулират по българската граница, са подпомагани от чуждестранни граждани и организации, като понякога към тях на място се включват дори чужди националисти, предаде bTV.

Пример за това е немската националистка от ПЕГИДА Татяна Фестерлинг, която публикува свои снимки от българската граница. 

Освен че е патрулирала по границата с Турция, облечена в камуфлаж, тя е разговаряла с Петър Низамов-Перата, който преди месеци арестува бежанци, като ги завърза със свински опашки, заради което властите му наложиха домашен арест.

След това тя се връща в Германия и участва преди 2 дни в шествие на ПЕГИДА в Лайпциг, на което носи емблемата на българското паравоенно движение, "Войнски съюз Васил Левски", и призовава всеки с военна или полицейска подготовка да иде на българската граница.

Българските граничари коментират, че все по-често се случва да засекат граждански патрули.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12796

21

Draven Filosoff

07.07 2016 в 09:30

#muncho

Чл. 279. НК Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто до триста лева.

Това са престъпници по българското законодателство или за тях не важи а само за отрядите важи?

12796

20

Draven Filosoff

07.07 2016 в 09:23

Браво само така! Като държавата не си върши работата и си играе игричките със САЩ, народа трябва да се погрижи за дома си.

11827

14

Victor Dachev

06.07 2016 в 23:25

Izalina човека е освободен от БНА поради непригодност (и за старшина), очевидно не от физически характер. Не е прилично да се бъзикаме с хора в неравностойно положение.