Quantcast

Граждански патрул тръгна на лов за имигранти (видео)

OFFNews Последна промяна на 04 април 2016 в 08:23 8900 15

Граждански патрул тръгна на лов за имигранти (видео)

Членове на Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ) заловиха 23 имигранти в неделя. От организацията съобщиха, че това се случило по време на разходка в гората с екип на предаването "Ничия земя". 

"Времето беше хубаво и условията за поход бяха прекрасни. Разхождахме се, журналистите снимаха и ни интервюираха. Обсъждахме в коя посока да се разходим и къде да спрем да хапнем", разказват от ОЗБГ, но не посочват мястото на разходката. След като видели чужденците, сред които 18 мъже, 3 жени и 2 деца, веднага подали сигнал до "Гранична полиция". Мина се известно време, но не идваха и звъннахме отново. Тъй като не успели да обяснят на полицията къде се намират, ескоритали задържаните до близкото село Близнак, което се намира в Странджа планина, в близост до българо-турската граница. 

От организацията разказват още, че полицаите, вместо да проверят чужденците, започнали проверка на членовете на ОЗБГ и репортерския екип. "Започнаха да ни задават въпроси какви сме, откъде сме, какво правим тук и т.н. и да проверяват документите ни, а в същото време мигрантите ги оставиха настрана. Нито им поискаха документи, нито ги обискираха за оръжия, нито им обърнаха по-специално внимание. Интересът на граничните полицаи беше изцяло насочен към ОЗБГ и журналистите", описват от ОЗБГ.

В крайна сметка дошъл камион, който натоварил чужденците, а членовете на организацията и журналистите били пуснати. "Държаха ни около час и дойде камион на Българска армия. Натовари мигрантите и ни пуснаха да си ходим. Обяснения за държането не ни дадоха, като цяло не дадоха никакви обяснения. Ние също не разбрахме причината, поради която бяхме държани от граничните полицаи", написаха на официалната си страница от ОЗБГ.

От организацията ще настояват да им бъде даден отговор на въпроса кой е разпоредил задържането им, защо мигрантите не били проверени, защо граничните полицаи са се забавили след подадения сигнал и защо не се легитимирали. Ще искат и да бъде образувано разследване срещу високопоставени лица, които имат връзка с "акцията на Гранична полиция ОЗБГ и журналистите."

От организацията смятат, че граничните полицаи и техен началник са замесени в трафика на мигранти.

"Всеки един български гражданин има правото безпрепятствено да се разхожда в държавните гори. Спирането на мигрантите и сигнализирането на гранична полиция е наш граждански дълг. Призоваваме повече граждани да ходят на разходка в гората, като шансът да се пресече престъпната антибългарска каналджийска схема е много по-голям, ако сме повече хора", съобщават от организацията.

"Ще се борим с всички възможни сили, за да не допуснем разни предатели да вредят на Родината. Институциите са, за да помагат на народа, а не да са против него. Днешната случка може да е случайност, а може и целенасочена срещу ОЗБГ. Въпрос на време е да разберем истината и за виновните да има законови последствия. Недопустимо е да има репресия от страна на продажници върху истински родолюбиви български граждани!", се казва още в съобщение на сайта на организацията. От там заявяват, че ще продължат с "разходките" и призовават всеки, който иска да помогне, да се включи, за да се включи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.04 2016 в 17:53

№ 9 и № 10 - Много червени помияри са се събрали. Някаква сбирка ли има на антибългари? Тая сган трябва да бъде убивана, а не задържана. Хората се задържат, бесните псета се убиват.

04.04 2016 в 15:40

Голям кеф за Динковците. Ще си играят на стражари и апаши докато не стане някой золум.

04.04 2016 в 15:37

А как можем да сме сигурни, че подобни ловци на незаконно влизащи в страната хора всъщност не са част от схемата за трафик?

04.04 2016 в 15:24

"Пленных не брать!"

04.04 2016 в 15:18

Брей, тука било пълно с толерастка гной.

04.04 2016 в 15:15

Само това остава - неонацистки шпиц команди, които да бият и ограбват хората. Не стига че граничарите го правят ами и тия боклуци.
И да, в правовите държави монопол върху насилието и задържането на хора има полицията. Не може футболни хулигани да ходят да "ловят", бият и задържат хора. Тези мутренско-неонацистки боклуци трябва да са в затвора!

04.04 2016 в 14:25

Хубава работа сте свършили ама с тия викове в стил 'хайл хитлер' и аз бих ви проверявал документите ;-(

04.04 2016 в 12:40

Истинската напаст са каналджиите с български паспорти. Тях трябва да търсят тези нискочелести динкофчета. А не да се изживяват сякаш са спасили света от извънземна инвазия. И по-добре да си мислят за здравото хапване и пийване сред природата, вместо да се правят на никому ненужни "правораздаващи".

04.04 2016 в 11:57

Браво момчета! Продължавайте с тези акции! Трябва да покажем на нашествениците, че не са добре дошли! Тука не е Германия! Не се отказвайте, само малоумни толерасти, либерални боклуци и предатели са против вас! Народът ви подкрепя!

04.04 2016 в 10:15

Ако гледате документалния филм "Наркос ", дори в съединените африкански щати има патрули по границата граждански,от бивши военни ,които залавят наркотрафиканти и цигани,а разни либерални педали протестират срещу тях ,защото" били фашисти"-да ви е познато това ;)?!?!?!