Четирима от ДСБ арестувани с Асен Генов (обновена в 15:05)

Юлиан Христов 07 ноември 2013 в 12:50 14901 111

Причината за задържането на Асен Генов
Причината за задържането на Асен Генов

 

Четирима активни членове на ДСБ са били задържани заради акцията по боядисването на паметника пред централата на БСП в София на ул. "Позитано". Те са арестувани рано тази сутрин заедно с блогъра Асен Генов.

От партията обявиха, че изцяло подкрепят действията на членовете си и при арестуваните е изпратен адвокат от Реформаторския блок.

Арестуваните членове на ДСБ са Живко Занков, Марта Георгиева, Давид Станчев и Никола Спотинов. 

Заедно с активистите на ДСБ тази сутрин беше арестуван и блогърът Асен Генов. Петимата изрисуваха паметника и написаха: “БКП-Позор!” и “Кой!”.

Генов и останалите задържани били забелязани от автопатрул около 5.00 ч. сутринта, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев пред Нова телевизия. Извършва се проверка по случая.

В 3 РПУ епристигна и лидерът на ДСБ Радан Кънев, който е юрист по професия. Във фейсбук профила си той коментира:

"На 7 ноември арестуват за 24 часа (!) хора, които изразяват протеста си срещу управлението на бивши комунисти и настоящи фашизоиди в коалиция.

Актът на властта показва колко основателен е протестът".

По обед четиримата членове на ДСБ бяха освободени, тъй като те са били задържани само като свидетели, казаха рпед наш репортер приятели на Асен Генов, които над четири часа са пред 3-то Районно в очакване на повече информация.

Засега в ареста остават двама души - Асен Генов и Цветелина Сърбинска, защото у тях са намерени спрейове. Те са задържани за 24 часа и се очаква да им бъдат повдигнати обвинения за хулиганство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!