Четирима от ДСБ арестувани с Асен Генов (обновена в 15:05)

Юлиан Христов Последна промяна на 07 ноември 2013 в 12:50 14257 111

Причината за задържането на Асен Генов
Причината за задържането на Асен Генов

 

Четирима активни членове на ДСБ са били задържани заради акцията по боядисването на паметника пред централата на БСП в София на ул. "Позитано". Те са арестувани рано тази сутрин заедно с блогъра Асен Генов.

От партията обявиха, че изцяло подкрепят действията на членовете си и при арестуваните е изпратен адвокат от Реформаторския блок.

Арестуваните членове на ДСБ са Живко Занков, Марта Георгиева, Давид Станчев и Никола Спотинов. 

Заедно с активистите на ДСБ тази сутрин беше арестуван и блогърът Асен Генов. Петимата изрисуваха паметника и написаха: “БКП-Позор!” и “Кой!”.

Генов и останалите задържани били забелязани от автопатрул около 5.00 ч. сутринта, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев пред Нова телевизия. Извършва се проверка по случая.

В 3 РПУ епристигна и лидерът на ДСБ Радан Кънев, който е юрист по професия. Във фейсбук профила си той коментира:

"На 7 ноември арестуват за 24 часа (!) хора, които изразяват протеста си срещу управлението на бивши комунисти и настоящи фашизоиди в коалиция.

Актът на властта показва колко основателен е протестът".

По обед четиримата членове на ДСБ бяха освободени, тъй като те са били задържани само като свидетели, казаха рпед наш репортер приятели на Асен Генов, които над четири часа са пред 3-то Районно в очакване на повече информация.

Засега в ареста остават двама души - Асен Генов и Цветелина Сърбинска, защото у тях са намерени спрейове. Те са задържани за 24 часа и се очаква да им бъдат повдигнати обвинения за хулиганство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2013 в 11:00

а конфискацията в беломорска тракия е всъщност връщане на земите и къщите на коренното българско население, които са им били заграбени преди двадесет-тридесет години по време на геноцида след балканските и първата световна войни. така че както комунистическият, така и фашисткият режими в България и навсякъде не са еднозначни и едноцветни, но при всички случаи са престъпни, защото са избили милиони невинни и обрекли милиони на оскотяване, в интерес на малцина. освен тоталитаризъм, това се нарича и олигархия- още Аристотел го е нарекъл така- власт на малцина.Когато олигархията води до забогатяване и парите възпроизведат още по-голяма власт, това се нарича също и мафия, а също и плутокрация- управление на богатите(обратното на аристокрация-управление на достойните). следователно- управление на недостойните. когато недостойните ни сложат един от тях да ни тъпче и да ни залъгва с малко хляб и повече зрелища- това е тирания и демагогия.
ОСТАВКА!

08.11 2013 в 10:49

забравих да спомена и ислямистките военните режими на ислямския свят, режими, които са наследство то имперските амбиции и студената война и днес не са нужни на никого- арабската пролет ги помете, а следващите големи крахове ще са в Иран и Пакистан, които са бъдещи икономически свръхсили, както демократичната в момента Индия.
така че светът се глобализира и динамизира, престанете да мислите в рамки, национализъм и тоталитарни идеологии.

08.11 2013 в 10:41

Oбявен е за престъпен- да-на международна конференция и съд в Нюрнберг, заради това България е осъдена на репарации и се води загубила войната страна, въпреки, че в края е на страната на Сталин. Затова губим окончателно беломорска тракия. Драмското възстание е организирано от Гърци-бежанци от Анадола, дошли след първата световна война, на мястото на избито и прогонено българско население. Те не са коренно население на беломорска тракия.Съпротивата е била не само срещу българите, но и срещу немците, защото са знаели, че тази земя не е тяхна. Възстанието е силно подкрепено от британските служби и четниците са били въоръжени пробритански партизани. Историята се повтаря, само че с обратен знак. След втората световна останалото българско население в Гърция бива доизбито и претопено при военния фашистки режим. Българите там вземат дейно участие в съпротивата срещу военната диктатура, но след свалянето й, новото гръцко социалистическо правителство принуждава българите, членове на гръцката соц- партия да се изселят в югославска македония и България. България е страдала от британските интереси, защото е била винаги руска колония- следователно- враг. Кратката авантюра с Хитлер на българския фашистки режим на Борис е била одобрена и поощрена от Сталин, както и същите в Румъния и Унгария, защото са му гарантирали възможност да разшири империята си до Източна Германия, както и е направил. Хитлер и Сталин са скачени съдове- едно и също престъпно тяло, подхранено в името на имперските интереси на британците и американците. Накрая техния план е изпълнен- студената война завърши с тяхна победа. Същевременно обаче европейските народи разбраха, че подобни имперски домогвания са пагубни и създадоха съюз, който да предотврати завинаги създаването на режими чудовища, разделение и противопоставяне. в момента ЕС успешно балансира и възпира американците. На мястото на чудовището, създадено от противопоставянето настъпва разширяващият се на изток ЕС- зона на спокойствие, сигурност и свободен пазар. Последните издихания на чудовището ще видим в близките години, което води към разпадане на руската федерация, демократизация и присъединяване на останалите бивши съветски републики към ЕС и установяване на демокрация в Русия за пръв път в нейната история.Америка постепенно отстъпва място на нови икономически сили като Индия и Бразилия. В средносрочен план може да се прогнозира и фалит и разпад на КНР, след което и там за пръв път ще имаме демокрация, свободен тибет и независима Уйгурия- люлката на нашите деди.
Ето това е обективизъм- да казваш нещата до край.

08.11 2013 в 10:12

В писмо от 4 февруари 1992, Любомир Далчев пише:

“При сгромолясването на комунизма, което неминуемо ще стане, народната омраза ще помете техните идоли и паметници на измамата, без да се съобразява с художествената стойност.”

ЗАМЪЛЧЕТЕ, МАФИОТИ!!!
ПОЗОР!!!

07.11 2013 в 20:21

Аре да не превръщаме поредния блогър у мъченик. Не е нужно много-много да се обръща внимание на случая и да се говори за него. Имал право да се изрази, то от такива като тия дето се изразяват с графити и цветни спрейове, София е заприличала на гето.

Много рано е станал да се изразява – у пет сутринта, по тъмно. Имат си блогове – там да си се изразяват колко си искат, никой не ги спира. Нема нужда да осират пейзажа с цветни боички, та ако ще не да е конкретно тоя паметник, ами обикновена табела за посоката на пътя.

Остави кво казали от дсб, никакъв политически арестант не е, а е поредния модерен мърляч.

07.11 2013 в 18:29

"Те когато са говорили на конете си на …., ние сме имали собствена писменост…"

Хаха, и другаря Георги Димитров започнахме да цитираме вече?! Ами и аз, за да съм в тон, ще го цитирам: "Колелото на историята се върти, дами и господа!"
Нашата днешна "политическа класа" се опита да превърне колелото на историята във виенско колело, в някаква атракция, панаир или цирк. Виждаме как са се настанили удобно на люлките, колелото на историята се върти, едни се качват нагоре, други слизат надолу, а после тези, които са долу, отново се изкачват нагоре и така до безкрай...
Но колелото на историята не е създадено да ни върти нагоре-надолу, а да върви напред.

07.11 2013 в 18:25

Какви действия, терористични?

07.11 2013 в 18:08

Освен "приЬом", както правилно забеляза Nik, "високочелият" Пол-чо има сериозен проблем с името на Никита Сергеевич Хрущев. Какво е това ХруСчов? То не идва от хрускане, бе, Поля.

07.11 2013 в 17:56

Точно така. Момчета, не си хабете енергията и времето да отговаряте на тези боклуци. Макар че и аз много пъти се изкушавам да ги навра на кучето в г..., постингите им ще си висят самотни в пространството, ако ги игнорираме. Плащат им повече, ако успеят да ни вкарат в диалог.

07.11 2013 в 17:24

Така се постъпва. Браво, Радан!