Quantcast

Частна болница отказала да помогне на русначе

OFFNews Последна промяна на 18 ноември 2014 в 08:04 4874 7

Частна болница отказала да помогне на русначе

Руски гражданин се оплака, че частна болница е отказала спешна помощ на 2-годишното му дете, съобщава bTV. 

Иван Хлистов бил на почивка със семейството си на родното Черноморие, когато синът му Владимир се почувствал зле. На детето му прилошало и започнало да повръща. След като стигнали до болницата обаче на бащата били поискани 5 хил. лв. в брой, за да лекуват детето. След като обяснил, че няма парите в себе си, от болницата го отпратили. 

Лекарят разгледа документите ни и ми каза, че за един ден престой трябва да платя 5 хиляди лева. Бях готов да платя тази сума, съвсем не съм беден, но нямах парите в себе си. Имах в джоба около 500 евро и някакви левове. Затова предложих кредитната си карта, но получих категоричен отказ. Лекарката каза, че съм длъжен да платя сега и то в брой”, разказва руснакът.

Той обяснява, че лекарката заявила, че детето има хронично заболяване, което застраховките на руските туристи не го покриват, затова се налага плащане. Семейството отрича Владимир да е хронично болен. С помощта на охранител, Хлистови са изведени от болницата.

Обяснението от ръководството на частната клиника „Еврохоспитал" е, че бащата сам е отказал лечението на сина му, а исканата сума за лечението на детето била 500 лева. 

„Първо, не се касае за животозастрашаващо състояние. Няма как да осъществим лечение, при положение, че родителят отказва да заплати, а ние сме убедени, че застрахователната компания нямаше да покрие този случай. Ако бащата се беше съгласил детето да бъде лекувано, то щеше да бъде лекувано, тъй като след като заплаща по ценоразписа на болницата няма логика ние да отказваме лечение на пациент, който желае да си заплати лечението”, обяснява доц. Петко Маринов, който е представител на собственика на лечебното заведение.

Лекуващата лекарка вече не работи в клиниката, но ръководството застава зад действията ѝ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2014 в 20:30

На тази така наречена болница трябва веднага да й се отнеме лиценза.Има Хипократова клетва,но явно някой я е забравил.В главите на докторята витаят образи на евро,къщи,яхти и т.н.Боже,какво падение.

18.11 2014 в 13:43

Как може да откажеш преглед и спешно лечение на две годишно дете? Умът ми не го побира...Ами, ако е било със спукан апандисит?! Крайно време е при спешни случаи първо да бъде лечението, а после сметките. А и какви цени, дори в неподдържани болници само за легло взимат като за 4 звезден хотел, съответно от пациента или от Здравната каса. Кой определя ценоразписа за всичко и кой контролира изпълнението му. Приканвам мин. Москов да организира допитване сред пациентите, за да открие и най-вече запуши дупките, през които изтичат средства, предназначени всъщност за здравето на българина. В противен случай дори да увеличат бюджета за здравеопазване на 3 милиарда лв., както иска той, ефектът ще е почти същият, защото лакомията на някои българи се оказа безгранична.

18.11 2014 в 13:05

TOFF, тези клиники работят на пълни обороти само през лятото, и лекарите, които работят там имат постоянни работи някъде другаде. Излизат в отпуска и бачкат за няколко седмици/месеца в Албена и Златните и после обратно откъдето са си. Затова вероятно не работи там вече лекуващата лекарка.

18.11 2014 в 09:58

А знаете ли,че още 55 частни болници чакат лиценз?В същото време минимум 50 малки общински болнички чакат закриване,щото лекуват почти без пари и имат дългове,което според министъра е липса на ефективност и следва да бъдат закрити.Представяте ли си тия които нямат по 500 евро джобни какво ги чака(тия хора живеят по 6 месеца с 500 евро).Жална ви майка пациенти-държавата не мисли за вас,докторите щели да мислят,а които не работи без пари е търгаш и мошеник.

18.11 2014 в 09:15

Човечеството, в сегашната си форма, е обречено.

Това се случва, когато парите вземат превес над здравето на дете.....

18.11 2014 в 09:09

по-скоро приемащият лекар е искал да си изкара джобни, не случайно е поискал кеш, за да не се минават през регистратура парите както и както виждаме - вече не работи в болницата, вероятно уволнен за това което е направил

18.11 2014 в 08:39

1.Детето е насочено към държавната болница „Света Анна”. Изписано е на следващия ден, лечението струва 380 лв.
2.От частната клиника „Еврохоспитал" имат свое обяснение - не са искали 5000, а 500 лева.
3.Имат ПОС терминал, който предлагат и не искат кеш, но в момента имало проблем с него. (!?)
И най-важното!
Ето ви това:
Ирландка изнудвана в болница на Златните
Доктори казали на Анжела Мичел, че трябва да плати в брой.
Предлага кредитната си карта, но болницата не работела с такива карти. Съобщава, че Анжела има редовна международна здравна застраховка. Препоръчват й да намери банкомат, да изтегли сумата и да плати в брой. Вчера... потърси една от собственичките на "Еврохоспитал" д-р Нели Маринова. Тя обеща да проучи случая, но първо потърси ходатайство да отложи материала, после не вдигна посочения от нея телефон.
Датата на материала е... 08.09.2006г.

Ало-о-ооууууу защо не и е отнет лиценза на тази "болница-клиника" бе МАСКАРИ? С какво е по-различна от мангалите извършващи измами по телефона?