Частна болница отказала да помогне на русначе

OFFNews 18 ноември 2014 в 08:04 5417 7

Частна болница отказала да помогне на русначе

Руски гражданин се оплака, че частна болница е отказала спешна помощ на 2-годишното му дете, съобщава bTV. 

Иван Хлистов бил на почивка със семейството си на родното Черноморие, когато синът му Владимир се почувствал зле. На детето му прилошало и започнало да повръща. След като стигнали до болницата обаче на бащата били поискани 5 хил. лв. в брой, за да лекуват детето. След като обяснил, че няма парите в себе си, от болницата го отпратили. 

Лекарят разгледа документите ни и ми каза, че за един ден престой трябва да платя 5 хиляди лева. Бях готов да платя тази сума, съвсем не съм беден, но нямах парите в себе си. Имах в джоба около 500 евро и някакви левове. Затова предложих кредитната си карта, но получих категоричен отказ. Лекарката каза, че съм длъжен да платя сега и то в брой”, разказва руснакът.

Той обяснява, че лекарката заявила, че детето има хронично заболяване, което застраховките на руските туристи не го покриват, затова се налага плащане. Семейството отрича Владимир да е хронично болен. С помощта на охранител, Хлистови са изведени от болницата.

Обяснението от ръководството на частната клиника „Еврохоспитал" е, че бащата сам е отказал лечението на сина му, а исканата сума за лечението на детето била 500 лева. 

„Първо, не се касае за животозастрашаващо състояние. Няма как да осъществим лечение, при положение, че родителят отказва да заплати, а ние сме убедени, че застрахователната компания нямаше да покрие този случай. Ако бащата се беше съгласил детето да бъде лекувано, то щеше да бъде лекувано, тъй като след като заплаща по ценоразписа на болницата няма логика ние да отказваме лечение на пациент, който желае да си заплати лечението”, обяснява доц. Петко Маринов, който е представител на собственика на лечебното заведение.

Лекуващата лекарка вече не работи в клиниката, но ръководството застава зад действията ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови