Бутнаха 30 ромски бараки в Западен парк, вдигат дига срещу каруци

OFFNews 24 април 2018 в 10:23 10344 2

30 ромски бараки в Западен лесопарк бутна общината в Красна поляна. Теренът се разчиства от незаконни сметища, започна и изграждането на вал, който да спре достъпа на каруци в парка. 

Разчистването на района от постройки на самонастанили се граждани ще продължи. Акцията се осъществява от районна администрация „Красна поляна” съвместно с Дирекция „Аварийна помощ и превенция”, Дирекция „Социални дейности” на Столична община, 03 РУ–СДВР и ЧЕЗ-Електроразпределение.  Паралелно със събарянето на незаконни постройки се извърша и разчистване и рекултивиране на засегнатия терен. 

С цел прекъсване на престъпната практика на изсичане на многогодишните дървета в лесопарк Западен парк, Столична община предприема и мерки за затрудняване на достъпа до лесопарка на превозни средства, в частност на каруци, чрез изграждане на насипи в зоните за влизане в парка. Впоследствие те ще бъдат поетапно подсилени с изграждане на ограда от подходящи материали. Вече е разработено и техническо решение за ограда, което ще бъде поетапно изпълнено от общинско дружество „СОФИНВЕСТ“. Възложено е проучване за изграждане на видеонаблюдение на части от територията на лесопарка. 

Дирекция „Зелена система“ е предложила обособяването на 6 зони, с оглед по-ефективни мерки срещу незаконна сеч.Районирането на лесопарковата част беше и идея на граждани от района.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12424

2

petrr96

24.04 2018 в 13:42

Най-сетне започнаха да взимат мерки с този казус!

12319

1

Чичо ви

24.04 2018 в 11:06

Aз не мога да разбера защо трябва НИЕ да се ограждаме!?!? Не е ли по-разумно и рентабилно да ги оградим ТЯХ????