Божанов: По-добре пазете златния талон, може да помогне пред КАТ

OFFNews 07 август 2023 в 12:04 2976 0

Син талон

Снимка БГНЕС

Син талон

“Вече може да скъсате синия талон, той отива в историята. С отмяната му късаме с бюрокрация от миналото", заяви депутатът от ПП-ДБ и бивш министър на дигитализацията Божидар Божанов.

От днес сините хартиени талони на шофьорите отпадат, проверката на контролни точки ще се прави по дигитален път.

“При проверка от МВР могат на място да направят справка колко точки имате, колко са ни отнети и колко възстановени. Тази двупосочна комуникация е изградена, всеки пътен полицай трябва да го знае”, заяви Божанов.

Той посъветва шофьорите със "златен талон" да не бързат да го изхвърлят.

"Съветваме хората да го запазят. Макар самият талон да не трябва да го показваме, ако ни спрат и ни напишат акт, можем да кажем, че желаем да се възползваме от тази привилегия, която не е отпаднала. И МВР съответно при издаването на наказателното постановление ще се съобрази с тази наша привилегия", подчерта Божанов в интервю за Bulgaria ON AIR.

Божанов припомни, че "Демократична България" работи за отпадането на изискването за носене на син талон вече четири години. Планира се и отпадане на хартиените трудови книжки. Тази точка ще влезе в дневния ред на депутатите през есента.

“Работим съвместно с НАП, НОИ и министерството на труда и социалната политика. Тези институции имат познания за всички изключения и гранични случаи, така че ще успеем съвместно да усъвършенстваме текстовете. Те са готови за второ четене”, допълни депутатът от ПП-ДБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки