Бойко Борисов: Има опит за повторение на сценария с ЕРП-тата от 2013 г.

ОFFNews Последна промяна на 28 януари 2015 в 21:05 8555 11

Бойко Борисов

"Случаен принцип – на най-бедните, които веднага това им се отразява и излизат на улицата? Това ли е случайният принцип? Това е абсолютен умисъл за мен, отново във Варна - повтаря се абсолютно същият сценарий. Затова - каквото трябва да се промени с парламента, драстично говорите: милиони трябва да бъдат глобите, след като нанасят такива поражения. Просто тоя път, имайки и цялата парламентарна подкрепа, а дори и няма къде да се политизира - трябва да се възползваме, да си оправим правилата".

Това коментира премиерът Бойко Борисов пред министрите на днешното правителствено заседание по повод поредните сигнали за нередности с отчетността на ЕРП-тата, този път "Енерго-про". 

Проблемите на електроразпределителните дружества, свързани с организацията им на работа като несъвършенства в софтуера или недостатъчен брой отчетници, по никакъв начин не трябва да се отразяват на потребителите.

Около това мнение се обедини правителството на заседанието, по време на което министърът на енергетиката Теменужка Петкова докладва за проверките, извършвани от енергийното министерство на "Енерго-про".

Проверките на електроразпределителното дружество започнаха заради получени сигнали за съставени по две сметки за използвана за един месец електроенергия от клиенти на "Енерго-про".

Премиерът Бойко Борисов поиска обяснения от Теменужка Петкова за действията на ЕРП-тата и възникналия казус с "Енерго-про" и засегнатите потребители - 67 000 клиенти на "Енерго-про" са получили две фактури за един отчетен период.

Премиерът коментира, че не е доволен от ситуацията и че дори в случая проблемът да е софтуерен, все пак има още множество нарушения.

"Далеч съм от мисълта да обиждам, да гоня или да влизам в реториката на други по отношение на инвеститорите, но аз мисля, че просто трябва да бъдат принудени да спазват правилата, договорите, законите, за което джентълменските ни отношения дори не са нужни. Просто си спазват закона", каза Борисов по отношение на електроразпределителните дружества.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2015 в 14:18

Ей дебелогъзи тролочета, май пак огладняхте! Няма проблем, ще ви
напълним копанките с лайна, че да бъдете добри лайномети. Назрдаве!

29.01 2015 в 12:58

Все си мислех,че не е възможно двойни сметки,но днес и мен опариха да пратя 80 лева,вместо обичайните 40 лева.ДИСТАНЦИОННО НАВЪРТАНЕ НА КИЛОВАТИ.БЕЗБОЖНА КРАЖБА!!!!! :((((((((((((((((((((( : ( :( :( СРАМ ЗА БОРИСОВ,КОЙТО ОТНОВО МИНА САМО С ЕДНА КОНСТАТАЦИЯ,ЧЕ ПРОБЛЕМЪТ 2013 СЕ ПОВТАРЯ.

29.01 2015 в 10:14

Тиквочев е пътник, начален стадий на Алцхаймер.

29.01 2015 в 10:08

Има повторение на управлението ти - навсякъде и във всичко мутра до мутра и приятелите ти от ТИМ съдират кожата на варненци. Това е сценарият, но той не е чужд, а твой.

29.01 2015 в 09:33

Ами изгони руската мафия от Варна иначе все така ще става! :) Предния път те катурнаха, сега пак пробват, какво се чудиш?!

29.01 2015 в 08:49

Че има нещо, има. Ама чак пък опит е силно казано. Те пък толкова ли им е въображението, бабите нали видяха, че предния път "Путин" им свали сметките с по 25 стотинки и малко след това ги увеличи с 10 лева...
На Путин вече само гърците останаха да вярват... до Юни месец.

29.01 2015 в 01:21

Това миналата година си беше сценарийй..Много кръв и камъни летяха.Ето,Б.Борисов пак е тук

29.01 2015 в 00:20

Дедо Господ повтори сценария от миналата година - нормален студ около празниците.

Дедо ви поп получи честитка за 250 лева, хем предната беше 65. Ама знаете ли какво? Изхарчил си ги е дедо поп тия киловатчаси до последния електрон.

28.01 2015 в 23:47

Май мутро-премиера се опитва да се презастрахова от народния гняв! Жалко е, че има много хора, които ще му повЕрват... отново!