Бизнес сдружение подкрепи Хиполенд

OFFNews Последна промяна на 05 септември 2020 в 09:57 2913 0

В демократична страна член на Европейския съюз, всеки има право свободно и без притеснения да изрази своята гражданска, обществена или политическа позиция. Убедени сме, че спазване на принципите на правовата държава, демокрацията и свободата на изразяване на гражданска позиция са основополагащи за развитието на цялото ни общество. 

Това заявиха от Сдружението за модерна търговия по повод проверката на икономическата полиция, данъчните и митниците във веригата за детски играчки "Хиполенд". 

Търговските вериги, членове на СМТ, са едни от най-проверяваните от контролните органи у нас компании и в този смисъл за нас подобни проверки са част от нормалното бизнес ежедневие. Но в актуалния контекст бихме искали да подчертаем, че ако използването на контролните правомощия на изпълнителната власт е по повод свободно изразяване на публична гражданска позиция, то това би било в разрез с демократичните принципи на една правова общност, каквато е Европейският съюз, заявяват още от СМТ. 

Изразяваме надежда, че започнатите проверки от контролните органи на бизнеса на компанията член на СМТ непосредствено след публично заета гражданска позиция от нейния собственик по отношение на действия на изпълнителната власт, не представляват реакция заради изразеното мнение. В противен случай днешните действия на институциите трудно могат да бъдат разглеждани като рутинна контролна дейност, пишат от бизнес сдружението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови