Бившият директор на АЕЦ "Козлодуй": Уволниха ме, защото има избори

OFFNews 19 септември 2014 в 11:53 6962 2

Снимка Reuters

Иван Генов

Уволняват ме, защото има избори. Това заяви уволненият директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов.

Той обясни, че не е питал за причината за уволнението, защото според него такава няма.

Причината е, че Иван Генов трябва да се махне. Сменят ли шефа на АЕЦ „Козлодуй“, има парламентарни избори, подчерта Генов, като допълни, че върху него не е оказван никакъв политически натиск.

На когото му мине през главата, че трябва да сменя директора на АЕЦ „Козлодуй“, го прави и това няма нищо общо със състоянието на централата, работата, хората. Ако се погледне смяната на шефове на централата от 1998 г. Насам, ще се види кога е имало избори, с изключение на случая при ГЕРБ, който беше по-особен, коментира Генов пред Дарик.

Генов се похвали, че оставя централата в много добро състояние. 

През първите осем месеца на годината АЕЦ „Козлодуй“ е с 84 млн. лева печалба и няма нито една аварийна ситуация. Финансово сме добре, задълженията на НЕК към централата са малки. Тя остава в много добро състояние, посочи Генов.

Иван Генов заяви, че са му предложили място в новия борд на директорите, но той е отказал. По думите му новият директор на централата Димитър Ангелов бил много добър специалист, но само толкова.

На въпроса дали Ангелов няма да бъде добър ръководител Генов отговори: „Не искам да го казвам аз“, но посочи, че отказът му да остане в борда на директорите и да работи заедно с новия директор говори сам по себе си.

Генов е категоричен, че повече не би приел да стане директор на АЕЦ „Козлодуй“, като допълни, че последният път е бил помолен да се върне, въпреки, че вече е бил в пенсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!