Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бивш здравен министър: Арестите във Фонда за лечение на деца са евтин PR

OFFNews 22 април 2016 в 10:28 6816 1

Мирослав Ненков

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Мирослав Ненков

Евтин PR. Така определи арестите във Фонда за лечение на деца бившият здравен министър доц. д-р Мирослав Ненков в коментар за Дарик.

Д-р Ненков беше министър в служебния кабинет с премиер проф. Георги Близнашки. Той върна на поста директор на Фонда Павел Александров - уволнен от бившата здравна министърка Таня Андреева, която след проверка, установила административни нарушения, назначи на негово място Ива Станкова.

По повод обвиненията за корупция д-р Ненков заяви: "Това се оказа един кален мехур, който на мен ми е страшно интересно кой наду. Това, че възстанових Павел Александров като управител на фонда, е едно добро решение, защото политическото назначение от предишното правителство не се справяше добре", заяви д-р Ненков.

"Ако проследим бурните медийни изяви на най-различни хора през този период след арестите, някъде се прокрадва, че тези детски неправителствени организации, които правят кампании за лечението на деца в чужбина, по времето на работата на Павел Александров почти не са правили кампании. Значи Фондът е работил добре", коментира бившият здравен министър.

"Да влязат въоръжени и маскирани полицаи при чиновници и с един циркаджийски апломб да изведат арестувани, вързани с белезници хора, това е възможно най-евтиният и долнопробен ПР, който някой може да измисли", категоричен беше д-р Ненков. "Това остави в обществото много гаден вкус на увреждане на доверието в нашата система на здравеопазването", заяви още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

1

Blagodatka Dushanova

22.04 2016 в 11:57

И мозъчето на този евтин PR се нарича цветан цветанов.Не му е за пръв път,колко показни ,бутафорни арести той извърши в първия мандат на пагубното за България управление на "герб".Даже България е осъдена заради него и заради борисов за погазване правата на човека...И нещо да са платили за тези си престъпления тези двамката?Не!Дори народецът им даде право да управляват и втори мандат..."Трагикомедията" продължава...
 
X

Подкастът на OFFNews