Бежанците и "Приятели на бежанците" взеха наградата за "Човек на годината" (снимки)

OFFNews 10 декември 2013 в 13:33 4090 46

Наградите
Наградите "Човек на годината" Снимка: Сергей Антонов

 

 

Бежанците и сдружение "Приятели на бежанците" взеха наградата на Български хелзинкски комитет "Човек на годината".

Наградата на публиката, която се дава според броя на гласуванията в интернет бе разделена между блогъра Иво Божков, чийто стрийм използва OFFNews, и Алберта Алкалай от сайта "Биволъ".

Иво Божков спечели и второто място в класацията на журито. Другата втора награда пък отиде при Калин Калпакчиев - съдия във Висшия съдебен съвет. 

Още три награда връчи Хелзинският комитет.  "Активист на годината" стана Диана Борлакова, която се пребори със Здравната каса за правото на жени с рак на гърдата да се възползват безплатно от лекарство, отпускано само за други видове рак.

Журналист на годината стана Зорница Стоилова от "Капитал", а приза за вдъхновение на годината получиха "Ранобудните студенти" и Протестиращият пред Министерския съвет.

Журито връчи още три специални награди - на Радина Ралчева заради борбата й за защита на природата, на председателя на Фондация „Подарете книга” Благовеста Пугьова за грижата й за децата в домове и на пазарджишкото сдружение "Човеколюбие", което помага на хора с психични проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!