Бежанците и "Приятели на бежанците" взеха наградата за "Човек на годината" (снимки)

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2013 в 13:33 3551 46

Наградите
Наградите "Човек на годината" Снимка: Сергей Антонов

 

 

Бежанците и сдружение "Приятели на бежанците" взеха наградата на Български хелзинкски комитет "Човек на годината".

Наградата на публиката, която се дава според броя на гласуванията в интернет бе разделена между блогъра Иво Божков, чийто стрийм използва OFFNews, и Алберта Алкалай от сайта "Биволъ".

Иво Божков спечели и второто място в класацията на журито. Другата втора награда пък отиде при Калин Калпакчиев - съдия във Висшия съдебен съвет. 

Още три награда връчи Хелзинският комитет.  "Активист на годината" стана Диана Борлакова, която се пребори със Здравната каса за правото на жени с рак на гърдата да се възползват безплатно от лекарство, отпускано само за други видове рак.

Журналист на годината стана Зорница Стоилова от "Капитал", а приза за вдъхновение на годината получиха "Ранобудните студенти" и Протестиращият пред Министерския съвет.

Журито връчи още три специални награди - на Радина Ралчева заради борбата й за защита на природата, на председателя на Фондация „Подарете книга” Благовеста Пугьова за грижата й за децата в домове и на пазарджишкото сдружение "Човеколюбие", което помага на хора с психични проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2013 в 00:36

" Ако не ти изнася – ето къде е русия – отивай натам".Това от опорни точки ли е? Започнах много често да го срещам.Думи на някой,непонасящ чуждо мнение.Как се наричаше това?...

10.12 2013 в 20:26

Обяснявам накратко технологията на работа на БХК, които са бизнес-организация зад паравана на хуманизъм, права и пр. Техните адвокати търсят и намират "клиенти" -обикновено престъпници, неграмотни хора от малцинствата и пр. Най-добре ако "клиента" е умрял.Отиват при него, респ. близките му и му предлагат да го представляват, без да им се плати хонорар.Съответно циганина с 10 висящи дела и подсъдим за убийство се съгласява и подписва договор за правна защита с адвокатите на БХК, с който договор се съгласява присъденото обезщетение да се дели в определено съотношение - напр. 1:99.Въпросния циганин му е все тая-но щом адвоката му каже, че е задържан незаконно повече от 2 години без присъда и може да вземе някой лев, подписва всичко.Нататък е ясно.С близките на циганина, застрелян при кражба с нарушено право на живот също е лесно- роднините хем са неграмотни, хем нямат пари за адвокат.С децата от домовете е най-сладко- хем нямат никакви роднини, хем трудно се доказва дали са умрели от глад или болест.И всички обезщетения/които хич не са малки при починал човек/ се гушват от "борците " за човешки права.Да сте чули БХК дадари присъдено обезщетение за починало в дом дете пак на такъв дом? Не, нали?Сега са надушили далаверата с "бежанците"- представете си ако половината от тях ги упълномощят да съдят държавата- за кви мангизи иде реч. Иначе това, което провят, не е незаконно- за адвокатските хонорари няма максимум, има само минимум. Ето защо, тази "награда" вместо "човек" на годината трябва да се казва "клиент" на годината за БХК. И забележете - те винаги съдят държавата- от нея най-лесно се взимат пари.Сега се заканиха да съдят и ВМРО- известно е , че те имат доста имоти.Но именно за това няма да тръгнат да съдят напр. цигани, които крещят "смърт на българите" и размахват пушки и ножове- просто няма какво да им вземат.
А в бежанците виждат златна мина - не случайно веднага отидоха на Вооенна рампа да проверят за какви точно нарушени права могат да съдят държавата.

10.12 2013 в 18:00

И тука ще свърши. Времето им изтича. В Евразийският Съюз конспиративни квартири на дедо Дьорд Шорош нема да има. Сигурация. Да си раздават наградите в Пиндустав и Дребнобритания. Заради тях НПО е стана мръсна дума.

10.12 2013 в 17:46

Да, не съм ти сънародник, вярно.Все пак не съм мангалка :)

10.12 2013 в 17:32

Не съм вярващ, тия си ги пробутвай на някой друг. Най-презряната сган сте точно вие - лъжепатриотите, лъжепоклонниците и тези, които сте си продали задника за 5 стотинки на пост. Храчка.

10.12 2013 в 17:31

Ти от кое се обиди - да не би в "преялите с предизборни кебапчета гласоподаватели" да разпозна семейството си? Много лесно сипеш проклятия за убеден толераст, с което отново доказваш, че си "хомосексуален циганин, болен от СПИН и сифилис който мрази всички нормални хора.Толкова много ги мрази, че би ги избил всички с огромен кеф".

10.12 2013 в 17:25

Абе тия от БХК явно са много стиснати, за да плащат на подобен умствено увреден индивид да ги защитава.Тц, тц, язък, а толкова пари свлякоха от държавата за това, че нарушава правата на разни престъпни мангали и педали.Гавраилчо, от сифилиса май ти се е разложил мозъка. Такава голяма злоба нормален човек не би трябвало да изпитва, камо набеден за"хуманист".

10.12 2013 в 17:20

Благодаря за благопожеланията, да ти се връщат, християнино.

10.12 2013 в 17:12

Ти си една грешка самия. Не се "извинявай" потъни в забвение.
Идиот.

10.12 2013 в 17:12

Понеже наградата все пак е колективна, трябваше именно Аладин да я получи от името на "бежанците". Жалко, че е в затвора, жалко...Ама нищо де, те БХК като нищо могат да осъдят държавата за това, че е нарушила изконното му човешко право да ръга разни неверници-християни, които според неговата религия се равняват на кози или овце.