Без фойерверки и пиратки на Нова година. Засега

OFFNews 23 октомври 2017 в 13:57 7705 1

Снимка БГНЕС - архив

Фойерверки и пиратки няма да превръщат София в бойно поле в новогодишната нощ, ако новата Наредба за обществения ред в столицата бъде приета в сегашния си вид. 

На днешното заседание на комисията по ред и сигурност на "Московска" 33 председателят й Иван Илиев предложи да се обсъди вариант, в който за Нова година се предвиди изключение от забраната. Против категорично се обяви Миглена Горанова от РБ, която подчерта, че е невъзможно човек да се движи по улиците в новогодишната нощ.

Бомбички ти падат по главата, съгласи се и д-р Веселин Милев от ГЕРБ, който обаче постави въпроса кой ще контролира и установява нарушителите. Цял блок мята пиратки, кого ще накажеш, попита той. 

Красимир Димитров, шеф на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, настоя на масови прояви да не се допуска изобщо любителска пиротехника - например на концерти на открито. Той поиска и забрана за използването на газови бутилки на площадите - предлагат греяно вино, как го греят - с газови уредби, но това е много опасно и може да струва живота на много хора, подчерта Димитров. 

И настоя газовите бутилки да влязат в Наредбата за обществения ред, която ще бъде подложена на второ обществено обсъжда в четвъртък от 16,30 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

23.10 2017 в 19:59

Сега очакваме забрана на пожарогасителите - те СЪЩО СА газови бутилки.

Комунизъм, казвате? Даже тогава не всеки идиот можеше да забрани да ходиш със шапка/без шапка, да пушиш с филтър/без филтър, да си го носиш в левия/десния крачол.
Очаквам Радио София да пусне метроном, като по времето на обстрелите в блокирания Ленинград. Населението вдишва - издишва. По команда.
Няма ли профилактични прегледи в тая кочина? Трябва да започнат с психиатричните.