''Белла България АД'' – златният спонсор на европейските шахматни кралици – осигури и наградния фонд от 40 000 лв.

Спонсорът: Разединена Европа може да подтисне Шенген, но не може да загаси духовността и културата на България: ярката светлина, с която нашите момичета светят в Европа, е ясен знак в това отношение. Антоанета Стефанова благодари на Белла България АД

OFFNews 24 ноември 2023 в 16:43 4140 0

Белла България“ – златният спонсор на женския национален отбор по шахмат (Будва, 2023) предоставя дарение в размер на 40 000 лв. на Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ), с което осигурява наградния фонд за европейските шампионки Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева, и техния треньор Петър Арнаудов.

Капитанът Антоанета Стефанова получи символичния чек от доц. Николай Крушков, член на борда на директорите в хранителната компания.

„Отправяме благодарност на златния спонсор „Белла България“ и по-специално на г-н Жорж Веселинов, защото тихо и винаги навреме оказва своята системна подкрепа“, коментира гросмайстор Антоанета Стефанова по време на церемонията.

„Разединена Европа може да подтисне Шенген, но не може да загаси духовността и културата на България. Ярката светлина, с която нашите момичета светят в Европа, е ясен знак в това отношение“, заяви Николай Крушков по време на връчването на чека.

БСФШ е българската шахматна федерация, призната от ECU и FIDE за легитимния представител на българския шахмат с правото да излъчва национални отбори на България за участия в световните, европейските и олимпийските първенства под тяхната егида. Изпълнявайки мисията си да популяризира и да работи активно за развитието на шахмата в България, и страната ни отново заема достойното си място на световната шахматна карта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика