Бедстващите в Мизия на протест, заканиха се да бойкотират изборите

OFFNews 26 август 2014 в 13:20 2137 0

Бедстващи жители на Мизия излязоха на протест пред сградата на община в града и обявиха, че ще продължават да се събират там, докато не получат пари за ремонт. Те казаха още, че ще бойкотират предстоящите избори.

„Искаме си домовете, аз имах къща слънце, имах я, ама елате да видите сега долния ми етаж, той е боклук”, казва Татяна Митова пред bTV, която е сред пострадалите.

Хората от наводнения град искат да им бъде обърнато внимание. Те обясняват, че повечето хора не искат да живеят във фургони, а и не всички пострадали могат да бъдат приютени в тях.

„Значи някой трябва да даде пари да си ремонтираме домовете и да се прибираме, няма дърва, няма нищо, всичко е отнесено, вътре нищо няма бе, човек, вътре е кал и мизерия”, обяснява друг жител на града.

Кметът на града Виолин Крушовенски обясни, че боклукът от улиците на Мизия още не е извозен. Той обясни, че техниката не стига, няма и доброволци, но най-големият проблем е законът при кризисни ситуации.

"Каквато и помощ да дойде, тя ще е минимална, защото къщите са стари и данъчната оценка е нищожна. Ако данъчната основа е две-три хиляди лева, той ще получи по този закон две-три хиляди лева, значи трябва да се промени този закон и да се каже върху такава разгъната площ ще ви даваме пари като за ново строителство", допълва кметът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови